✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

1% voor de planeet

1% voor de aarde

OXO, al 30 jaar de favoriet

OXO is lid van ‘1% for the planet’. Jaarlijks doneert OXO 1% van de omzet aan non-profitorganisaties op het gebied van milieu. Dat geeft organisaties de mogelijkheid om te investeren in milieuproblemen die ons allemaal aangaan. Naast dat OXO producten ontwerpt die het leven makkelijker maken, dragen ze ook bij aan een betere leefomgeving. 

De producten van OXO

Om het gebruik van plastic tegen te gaan, heeft OXO een alternatieven in het assortiment. Onze lunchboxen en greensavers gaan lang mee en voorkomt het gebruik van plastic. Wil jij meer weten over de duurzame producten van OXO Good Grips? Lees dan snel onze blog over alternatieven voor wegwerpplastic.

1% for the planet

1% for the planet is een collectief van merken en individuen. Jaarlijks doneren zijn 1% van hun jaaromzet  aan zorgvuldig geselecteerde non-profitorganisaties die een positieve impact hebben op het milieu. OXO hecht veel waarde aan het leven in en rondom thuis, met handige producten om het leven slim in te richten. Door 1% van de jaarlijkse omzet te doneren dragen ze bij aan de kwaliteit van de aarde.

 

Waarom 1% voor de planet?

Ieder jaar doneert OXO miljoenen dollars aan organisaties die zich richten op één of meer van de drie hoofdonderwerpen:

1. De ondersteuning van betere en duurzame voedselsystemen. 

2. Opkomen voor milieukwesties die schonere lucht, land en water bevorderen. 

3. Financiering voor milieueducatie. 

Hoe draagt OXO bij aan een betere wereld?

Een aantal OXO producten zijn gemaakt van siliconen en daardoor veilig voor voedsel. Ze bevatten géén stoffen zoals BPA, PVC en weekmakers. Dit maakt de producten duurzaam en ze hebben een lange levensduur. OXO SteeL is de chique lijn van OXO. Deze producten zijn gemaakt van stevig RVS waardoor ook deze producten een lange levensduur hebben en duurzaam zijn. Daarnaast kunnen alle producten uit de OXO shop gewoon schoongemaakt worden in de vaatwasser.

Onze milieubewuste partners

Duitsland

Mellifera e.V. laat kinderen en jongeren in Duitsland kennismaken met de wereld van de bijen.

Frankrijk

Veni Verde legt moestuinen aan in de stedelijke gebieden om verbinding te maken met Franse telers.

Amerika

Big Green maakt leeromgevingen in de buitenlucht voor kinderen om de verbinding te leggen tussen onderwijs en gezondheid.

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.