✓ Officieel dealer ✓ Gratis verzenden vanaf 25,- ✓ Binnen 1 à 2 werkdagen ✓ De beste service ✓ Goede garantie ✓ 30 dagen bedenktijd
Valentijn recepten

3 x Valentijnsdag recepten voor de hele familie

Valentijnsdag staat om de hoek. Wil je dit jaar wat anders geven dan een cadeau? Wij zetten een paar lekkere en makkelijke recepten op een rij. Om heerlijk van te genieten met je partner op 14 februari. Of met de hele familie! Lees snel verder…

Valentijn recepten

Recept 1. Chocolade truffels

Het eerste recept is het chocolade truffel recept. Met chocolade kan je nooit de mist in gaan. En er zijn slechts drie ingrediënten nodig: chocolade, honing en slagroom. Het bereiden van de chocolade truffels duurt 30 minuten en de totale tijd is 4,5 uur waarvan de truffels de langste tijd in de koelkast liggen.

Ingrediënten

  • 8 gram zware room
  • 1 gram honing
  • 210 gram donkere chocolade

Instructies

  1. Meng de room en honing in een kleine steelpan en breng het aan de kook.
  2. Smelt de chocolade in de magnetron op vol vermogen voor 20 tot 30 seconden. Zorg dat je vaak roert, totdat de chocolade volledig gesmolten is.
  3. Giet elke keer een beetje van het roommengsel langzaam over de gesmolten chocolade, goed mengen met een spatel. Wissel de spatel in voor een garde en blijf het roommengsel toevoegen totdat deze volledig is opgenomen. Maak af met een staafmixer om de substantie glad te maken.
  4. Giet in een bakvorm en bedek het oppervlak met plastic folie. Koel minimaal 4 uur en maximaal een dag van tevoren. Haal uit de koelkast en laat het 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  5. Gebruik een koekjesschep of gebruik je handen om ronde ballen te maken (de tweede optie zal wat rommeliger zijn). Leg ze daarna op een bakplaat.
  6. Zodra alle ballen zijn opgerold, kies je een gewenste topping. Je kunt truffels 5 dagen op kamertemperatuur laten staan ​​of maximaal een week in de koelkast bewaren.

Heerlijke toppings

Toppings en garnituren

  • Gehakte amandelen en andere noten
  • Cacaopoeder
  • Hagelslag
  • Zeezout
  • Geplette pretzels
  • Gevriesdroogd fruit zoals frambozen
Valentijn recepten

Recept 2. Optioneel: harde chocolade

Een optie is om de chocolade truffels te bedekken met geharde chocolade en daarna met de gewenste toppings.

Ingrediënten

340 gram gesmolten chocolade

57 gram niet gesmolten chocolade

Instructies

  1. Smelt 340 gram chocolade in de magnetron op vol vermogen gedurende 20-30 seconden, zorg dat je vaak roert.  Verwarm de chocolade met een sondethermometer tot 50-54 ° C.
  2. Roer met een spatel en begin met het toevoegen van de niet gesmolten chocolade. Voeg geen nieuwe stukjes toe totdat de stukjes volledig zijn gesmolten. Ga door met dit proces en roer constant totdat de temperatuur van de chocolade 29-30 ºC bereikt. Het kan zijn dat je meer of minder van de niet-gesmolten chocolade nodig hebt om deze temperatuur te bereiken. Zodra de temperatuur is bereikt, moet de chocolade gelijk worden gebruikt voor de volgende stap.
  3. Neem 4-5 gerolde truffels in een aparte schone kom en rol ze voorzichtig in de chocolade. Leg ze hierna op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de gewenste toppings voordat de chocolade hard wordt.
Valentijn recepten

Recept 3. Choco schors

Met dit recept verander je de keuken in een snoepfabriek voor Valentijnsdag met kindvriendelijke lekkernijen. Net zo leuk om te maken als om te delen!

Ingrediënten

  • Een zak halfzoete chocoladeschilfers
  • Toppings naar keuze

Mix & match

Suggesties voor toppings om te mixen en matchen

  • Noten: amandelen, pinda’s, pecannoten, walnoten
  • Gedroogd fruit: veenbessen, gesneden abrikozen, gedroogde kersen, rozijnen
  • Granen: cornflakes
  • Zout: pretzels, chips
  • Zoet: verkruimelde grahamcrackers, gehakte Oreos, mini-marshmallows, regenbooghagelslag
Valentijn recepten

Instructies

  1. Bekleed 1/4 bakplaat met bakpapier.
  2. Vul een paar kommen of bakjes met toppings om later te gebruiken.
  3. Leg de chocolade in een magnetronbestendige beker of kom. Smelt de chocolade in de magnetron op vol vermogen voor 1 minuut, en roer vervolgens met een hittebestendige siliconen spatel. Herhaal dit in stappen van 30 seconden en roer elke keer totdat de chocolade glad is en de klonten verdwenen zijn. Je wilt dat de chocolade net warm genoeg is om te smelten, maar niet kookt, dus roeren om de juiste textuur te krijgen is belangrijk.
  4. Giet de gesmolten chocolade op de voorbereide plaat. Verspreid de chocolade goed met een spatel.
  5. Tijd voor de toppings! Pak de kommen of bakjes met toppings erbij en laat de kinderen creatief worden door hun favoriete toppings over de chocolade te strooien.
  6. Zorg dat je ongeveer 5 minuten nadat je de chocolade hebt gesmolten klaar bent met het strooien van de toppings, want dan begint het te stollen. Nu is het tijd om het te laten afkoelen. Plaats het in uw koelkast of een koude kamer. Het duurt ongeveer 2 uur voordat de choco schors klaar is.
  7. Om te serveren en te eten, breek je de chocolade in hapklare stukjes met je handen of snijd je het in stukjes met een mes. Ook leuk om in zakjes te doen en weg te geven!

Lees het blog of bekijk de shop voor meer inspiratie

Niet zo van het koken en wil je toch liever een Valentijnscadeau geven? Bekijk dan ons blog of blader gewoon eens door onze shop. Je komt gegarandeerd iets passends tegen!

Sluiten

Aanmelden

Sluiten

Winkelwagen (0)

Winkelwagen is leeg De winkelwagen is leeg.