✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

9 manieren om een rasp te gebruiken

9 manieren om een rasp te gebruiken

Waar gebruik jij een rasp voor? Grote kans dat je hem vooral voor het raspen van kaas gebruikt. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar met een rasp kan je veel meer dan dat. Een rasp is multifunctioneel keukengereedschap dat voor alles gebruikt kan worden. Nou ja, alles, in ieder geval heel veel: van het maken van een goede taartbodem tot knapperige courgette schijfjes. Leer meer over hoe je het meeste uit jouw rasp kunt halen met onze 9 tips.

Een rasp voor ieder gerecht

Ben jij een hobbykok? Dan weet je vast dat een rasp een echt werkpaard kan zijn in de keuken. Rasp bijvoorbeeld knoflook voor een doordeweeks diner of chocolade voor een mooi dessert. Bepaalde producten en gerechten vereisen een fijnheid die alleen door een rasp kan worden bereikt. Hier zijn 9 tips voor het inzetten van jouw rasp:

1. Geraspte Boter

Boter is een van de belangrijkste ingrediënten als je een zelfgemaakte taartbodem maakt. Maar keiharde boter uit de koelkast zorgt voor klonten. De textuur van de boter is dus super belangrijk. De OXO oplossing: gebruik eerst een grove rasp om kleine stukjes boter te raspen, zodat je het makkelijk door de bloem kan mengen.

2. Zelfgemaakte broodkruimels maken

Wat doe je met je laatste korstje brood? Veel mensen gooien het weg maar dat is zonde. Verander het in zelfgemaakte broodkruimels! Die kan je bijvoorbeeld in je salade doen. Door de grove kant van de OXO blokrasp te gebruiken, verandert het brood in kruimels ter grootte van een erwt (of nog kleiner). Perfect om te roosteren. En als bonus zitten de broodkruimels netjes in het bakje aan de onderkant van de rasp. Geen rommel dus!

De raspen uit de OXO Good Grips collectie zijn geschikt voor ieder gerecht.

3. Rasp je tomaten voor een verse saus

Er gaat niets boven verse tomatensaus voor jouw zelfgemaakte pasta. Gebruik het grove oppervlak van de OXO blokrasp voor het raspen van tomaten, zodat het direct de saus in kan. Zo schotel je binnen een handomdraai een heerlijk verse saus voor. 

4. Het raspen van citrus

Gebruik jij een citroenschil, bijvoorbeeld bij je limoncello, cocktail of zelfgemaakte koekjes? Gebruik dan een Zester om de fijne, pitvrije schil te krijgen die je nodig hebt. Met de verwijderbare rasp van de OXO blokrasp kun je de citrusschil ook gemakkelijk over een gerecht raspen. Zo krijg je een lekker frisse smaak.

5. Geraspte aardappelen, wortelen en courgette

Zelfs de grotere groenten, zoals aardappelen, worteltjes en courgette kun je eenvoudig raspen. Door een goede rasp te gebruiken, gaat er zo min mogelijk van je groenten verloren. Zo maak je gemakkelijk een heerlijke wortelsalade. 

6. Rasp kaas voor iedere gelegenheid

We haalde het al eerder aan. Waarschijnlijk gebruik jij je rasp al voor kaas. Toch kan je met een andere kaassoort, nieuwe dingen ontdekken. Parmezaanse kaas of juist grotere snippers harde kazen – denk aan cheddar of Monterey Jack – heerlijk voor in de soep bijvoorbeeld. Maar je hebt natuurlijk ook gewoon de plakjes kaas. Onze tip: gebruik een grove rasp. En varieer in verschillende kaassoorten. 

7. Geraspte chocolade

Ja echt, geraspte chocolade! Stukjes chocola zijn heerlijk voor bij de koffie of je dessert. Een lekkere toevoeging en een echte upgrade. Het ziet er indrukwekkend uit terwijl het maar een seconde duurt om te maken. Gewoon met de OXO Blokrasp met Reservoir.

8. Appels versnipperen

Wat dacht je van geraspte appelstukjes op je boerenappeltaart? Of om je zelfgemaakte muffins nog net wat lekkerder te maken? Een echte aanrader die je gemakkelijk kan toevoegen. Het is handig om de OXO Blokrasp met Reservoir te gebruiken, zodat alle stukjes appel opgevangen worden.

9. Kool raspen voor koolsalade

Tot slot is het raspen van kool erg handig. De geraspte kool is een lekkere afwisseling om bijvoorbeeld toe te voegen aan een salade. De OXO blokrasp is ideaal voor kleinere porties. Kool kan behoorlijk rommelig worden, maar dankzij de opslagcontainer is dat niet meer het geval. Voor grotere klussen kiezen we hier graag voor onze spiralisator.

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *