✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

gootsteen-schoonmaken-borstels-header

Gootsteen schoonmaken

Hoe vaak maak jij je gootsteen schoon? De gootsteen kan heel vies worden, zelfs nog meer dan sommige plekken in de badkamer. Je zou denken dat de gootsteen zichzelf schoonmaakt tijdens de afwas. Maar vanwege de natte omgeving kunnen bacteriën zich gemakkelijk vermenigvuldigen. Om dit te voorkomen en eten veilig te houden, moet je je gootsteen 1 keer per week schoonmaken, meer kan natuurlijk ook.

Hoe maak je de gootsteen schoon

Zorg dat de gootsteen leeg is. Pak een spons, warm water en zeep. Scrub de binnenkant met een borstel. OXO heeft een mooie reinigingsborstel perfect voor dit! Zo scrub je alle voedselresten en viezigheid makkelijk weg. Gaat het moeilijker dan gedacht? 

OXO heeft ook nog een schrobborstel. Perfect voor het moeilijke werk en het beschermt jouw knokkels tijdens het schrobben. Een beetje zuiveringszout werkt ook, het haalt nog de laatste lastige weg zonder de gootsteen te beschadigen. Als je klaar bent spoel de gootsteen om met heet water. Nu kan je een desinfecterende spray gebruiken of je kan er zelf 1 maken. Maak een 50/50 mix van azijn en water met een paar druppels van essentiële olie. Deze oplossing is perfect voor snijplanken, aanrechten en gootstenen.

En de rest?

Nu dat de gootsteen schoon is, is het tijd voor de rest. Zoals de kraan en het handvat, dit kan je met dezelfde methode doen. Voor de kleinere plekken en hoeken hebben we onze keukenreiningset detail en onze diepreinigende borstelset. Vergeet ook niet om achter de kraan schoon te maken. Dat is waar zeep en andere resten zich verzamelen. 

Alle borstels kan je makkelijk opbergen met onze gootsteenorganizers. Van RVS of kunststof. Ook kun je hier andere dingen in kwijt zoals sponsjes. Ook deze gootsteenorganizers moet je goed schoon maken, dit kan met zelfde methode van boven.

OXO schoonmaken gootsteen organizer

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *