✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

kruiden en specerijen organiseren

Kruiden en specerijen handig bewaren

Hoe kan je effectief je kruiden organiseren? We hebben eenvoudige tips om je specerijen en kruiden vers, georganiseerd en klaar voor gebruik te houden.

Kruiden organiseren

Een van de beste manieren om je specerijen en kruiden te ordenen, is door ervoor te zorgen dat je alles kunt zien wat je hebt. En niet alleen de dingen die je altijd gebruikt. Het is tenslotte zonde als een specerij in een hoek verdwijnt en je zelfs vergeet dat je het hebt. Dan koop je het waarschijnlijk opnieuw, als je het nodig hebt. We weten allemaal hoe dat gaat. Door je kruiden te organiseren, geniet je meer van het koken.

Transparante kruidenpotjes

Transparante kruidenpotjes met een luchtdichte afsluiting, zoals de POP Containers, helpen je hele collectie fris, opgeruimd en zichtbaar te houden. POP containers zijn er in verschillende vormen en maten, waaronder de Mini Vierkant. Deze zijn ideaal voor specerijen en kruiden.

Verschillende afmetingen

De Mini POP containers komen in verschillende afmetingen. Ze zijn stapelbaar. En makkelijk en handig op te bergen in een kast, in een lade, op een draaitafel of waar je ook maar wilt. De luchtdichte afsluiting helpt specerijen hun smaak te behouden door lucht en vocht buiten te houden.

Met de POP Containers van OXO Good Grips houd je je kruiden en specerijen langer vers.

Wanneer zijn kruiden over datum?

Wil je weten of je kruiden te oud zijn om te gebruiken? Over het algemeen gaan gemalen kruiden ongeveer zes maanden mee, terwijl hele kruiden hun smaak tot vijf jaar kunnen behouden. Maar voordat je een kruid weggooit, probeer dan een beetje op je hand te sprenkelen en te ruiken. Verse kruiden moeten erg geurig zijn, terwijl oude helemaal niet veel geur hebben. Over het algemeen geldt dat hoe ouder een specerij is, hoe minder smaak het gaat toevoegen, dus als je specerijen een houdbaarheidsdatum hebben, geeft dat je ook een snel idee.

OXO datumschijf

Met de OXO Datumschijf voor de Mini POP Container weet je altijd precies tot wanneer de inhoud houdbaar is. Met het eerste cijfer stel je de maand in, met het tweede cijfer de dag. De Datumschijf werkt heel simpel. Je draait aan de royale wielen om de datum te verzetten. Vanaf dat moment kun je precies aflezen tot wanneer een product houdbaar is. Of wanneer je het in de voorraadbus hebt gedaan. Tot 2031 kun je de datumschijf ook instellen op jaar en maand, i.p.v. dag en maand.

OXO POP container datumschijf

Oude kruiden weer als nieuw

Als je van plan bent om een kruid te gebruiken waarvan je vermoedt dat het iets te lang in de kast heeft gezeten, probeer dan de smaak nieuw leven in te blazen door het een beetje op te warmen. Warm je koekenpan gewoon op middelhoog vuur op en gooi er zoveel specerijen in als je die dag gaat gebruiken. Rooster het kruid in de koekenpan gedurende een tot drie minuten, schud de pan zo nu en dan tot het kruid zijn kenmerkende aroma afgeeft.

 Gemalen kruiden zoals komijn, kaneel en kruidnagel zijn het gemakkelijkst te doen herleven, maar zorg ervoor dat je ze niet verbrandt, omdat dat een bittere smaak achterlaat.

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.