✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep maken is heel eenvoudig met de handige keukenhulpen van OXO Good Grips. 

De lekkerste pompoensoep

Zorg dat je een dunschiller (ja, die kan zelfs de harde pompoenschil aan) in de aanslag hebt. Ook de knoflookpers, de maatkan, het koksmes, het kartelmesje en het schilmes zijn onmisbaar bij de bereiding van een smaakvolle pompoensoep.

Wil je het jezelf makkelijk maken? Pak dan ook de appeldeler, de maatlepeltjes en de groentehakker of groentesnijder erbij.

En natuurlijk heb je een grote soeppan, een koekenpan en een staafmixer nodig. En mooie herfstkleurige soepkommen om het in te serveren. Heb je alles klaarstaan? Dan beginnen we nu met het verzamelen van de ingrediënten.

De beste dunschiller

De pompoen schil je met een goede dunschiller


Ingrediënten voor een heerlijke pompoensoep

  • 1 (fles)pompoen
  • ½ prei
  • 5 tomaten
  • 1 appel
  • een handje pompoenpitten
  • 1½ liter kippenbouillon (voor een vegetarische pompoensoep kun je ook groentebouillon gebruiken)
  • ¼ liter slagroom
  • 1 ui
  • ½ peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 1 blaadje foelie
  • 2 blaadjes laurier
  • olie
  • peper
  • zout
  • koriander

Knoflook kun je persen of snijden


De voorbereiding

  1. Schil de (fles)pompoen met de dunschiller en snij hem met het koksmes in blokjes
  2. Snij de prei fijn, dit kun je met het koksmes doen, of met de groentehakker
  3. Snij de tomaten doormidden, gebruik hiervoor het kartelmesje/tomatenmesje
  4. Schil de appel met de dunschiller, verwijder het klokhuis en snij hem met het schilmesje in grove stukken
  5. Meet met de maatbeker 1,5 liter kokend water af en voeg de bouillon toe
  6. Meet met de maatbeker 250 ml. slagroom af
  7. Snipper de ui met het koksmes of de groentehakker
  8. Snij de peper met het koksmes of de groentehakker fijn
  9. Pers de knoflook met de knoflookpers of hak de knoflook fijn met het koksmes
  10. Doe de zonnebloemolie in de soeppan en zet het fornuis aan
Pompoen dunschillen

We gaan koken

Nu we alle ingrediënten in huis gehaald hebben en de voorbereidingen hebben getroffen, beginnen we met koken. We doen de ui in de pan en fruiten het aan met de knoflook. Vervolgens voegen we de pompoen en de prei toe. Even roeren en laten pruttelen om vervolgens de eetlepel kerriepoeder toe te voegen. Het begint nu heerlijk naar kerrie te ruiken in je keuken.

Tot zover deel 1…

Pompoensoep maken deel 2

We laten de soep een paar minuten pruttelen en voegen vervolgens de tomaten en de appel toe. Zodra alles zacht begint te worden gieten we de bouillon erbij en voegen we de fijngesneden peper, het kaneelstokje, foelieblaadje en laurierblaadjes toe. Laat het zachtjes doorpruttelen.

Pompoensoep maken deel 3

Nu pakken we de koekenpan en roosteren de pompoenpitten. Als de soep goed gaar is verwijderen we de kaneel, foelie en laurier weer. Deze smaakmakers willen we niet fijngemalen in de soep hebben.

Pompoensoep maken deel 4

Met de staafmixer malen we de pompoensoep fijn tot hij mooi egaal glad is. We voegen de slagroom toe en blijven in de soep roeren. We proeven de soep en voegen peper en zout naar smaak toe. Als de soep goed is serveren we het in de soepkommen en garneren we de pompoensoep met de geroosterde pompoenpitten en een beetje koriander.

Tip

Serveer de soep met geroosterd brood met pesto.

Eet smakelijk!


Handige tools voor het maken van pompoensoep


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *