✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

OXO voedselveilig siliconen

Voedselveilige siliconen

Siliconen wordt steeds meer in de keuken gebruikt. Logisch, want dit materiaal is flexibel, duurzaam en verkrijgbaar in iedere kleur die je kan bedenken. Heb je nog niks van siliconen in jouw keuken? In dit blog leggen we je uit waarom dat een gemiste kans is.

Vrij van giftige stoffen

Als je iets niet wilt in de keuken zijn het giftige stoffen. Door gebruik te maken van siliconen producten hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Bij keukenhulpen is het fijn als deze flexibel zijn. Maar om dit voor elkaar te krijgen worden vaak weekmakers gebruikt. Dit is bij siliconen niet nodig. Hiernaast is siliconen vrij van BPA, PVC of andere schadelijke materialen.

Niet kapot te krijgen

Stel je eens voor: je staat lekker te kokkerellen en plotseling breekt je spatel doormidden. En dat was precies je fijnste spatel. Oplossing? Natuurlijk koop je een nieuwe. Om deze frustratie echter te voorkomen kun je beter de volgende keer een siliconen spatel kopen, omdat dit materiaal ontzettend duurzaam is. Door de buigzaamheid breekt het niet, en als je het uitrekt gaat het gewoon weer terug in zijn originele staat.

Schoon in 3, 2, 1...

Een ander groot voordeel is dat siliconen eenvoudig schoon te maken is. Je kan het afwassen, uitkoken of gewoon in de vaatwasser doen. Doordat siliconen niet poreus zijn, is het vrijwel onmogelijk voor bacteriën om binnen te dringen. Hierdoor kost het reinigen een stuk minder tijd. En sta je na het koken niet nog een lange tijd in de keuken om alles schoon te maken.

Te warm of te koud?

Siliconen kan ‘gewoon’ in de vriezer, koelkast en de magnetron. Geen gedoe meer met het verwisselen van je bakjes dus. Verder is siliconen ‘inert’, dat wil zeggen dat het onder normale omstandigheden niet reageert met andere stoffen. Normale omstandigheden worden hierbij gezien als temperaturen tussen de min 80ºC en plus 200ºC.

Complete set

Concluderend is siliconen het perfecte materiaal voor in de keuken. Flexibel, duurzaam en veilig: ook voor de anti-aanbaklaag. In ons assortiment hebben wij verschillende producten van siliconen. Hieronder een greep uit ons brede assortiment siliconen producten. Of bekijk alle siliconen producten hier.

Siliconen keukengerei

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.

One comment

  1. Marieke Roest

    Hallo!
    Zijn jullie producten gemaakt van 100% siliconen?

    Met vriendelijke groet,
    Marieke Roest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *