✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

zelf-pesto-maken

Zelf pesto maken

Zelf pesto maken is makkelijk. De ingrediënten zijn heel simpel en je mag er altijd van afwijken. Zo kan jouw pesto dus nooit mislukken. Hooguit ‘anders’ smaken. Pesto maak je met groen, noten, kaas, knoflook, olie en citroen. That’s it.

Varieer met ingrediënten

Pesto is heerlijk op pizza, pasta of kip. Je kunt jouw gerecht er echt mee naar een hoger niveau tillen. En je kunt hem zelf krachtig of mild maken. En zonder zuivel of zonder noten wanneer je een allergie hebt. Zelfs de basilicum kun je vervangen door een andere mooie groente met een eigen bijzondere smaak.

Knoflook, citroen en olie

We raden aan om de knoflook, de citroen en de olie altijd toe te voegen. We raden olijfolie aan, maar je kunt ook voor een andere olie kiezen. Vervolgens varieer je met groen, noten en kaas. Zo maak je jouw eigen pesto.

Groen (basilicum)

In plaats van basilicum kun je andere kruiden of zelfs bladgroente gebruiken. Probeer het eens met peterselie (heeft een zachtere smaak en accentueert de smaak van de noten en de kaas), Rucola (voor een meer doordringende, gepeperde smaak), Broccoli (geeft een beetje meer vet en is bitter van smaak) of Worteltopjes (voor een lichte saus met wortelsmaak).

Met het duurzame keukengerei van OXO Good Grips maak je zelf pesto en andere heerlijke gerechten.

Pijnboompitten

Ook de klassieke pijnboompitten kun je vervangen. In goedkopere pesto’s in de supermarkt worden vaak cashewnoten gebruik. Maar probeer het ook eens met Amandelen (geeft een knapperige, boterachtige smaak), Walnoten (maakt het wat rauwer), Pecannoten (maakt het iets zoeter) of Pompoen- of Zonnebloemzaden (geeft een lichtere smaak).

Kaas (parmazaan)

Ook de Parmazaanse kaas kun je prima vervangen. Eigenlijk is iedere harde kaas er geschikt voor. Varieer ermee en proef zelf welke je lekker vindt.

Recept voor pesto

Dit is het klassieke pesto-recept voor 250 milliliter pesto.

  • 2 grote handen groen (basilicum)
  • 60 milliliter noten (pijnboompitten)
  • Het sap uit 1 citroen
  • 80 milliliter olie (olijfolie)
  • 1 teentje knoflook
  • Harde kaas (parmezaan)
  • Zout en peper naar smaak

Zelf pesto maken gaat altijd goed. In dit recept beschrijven we zout en peper naar smaak. Maar natuurlijk voeg je alle ingrediënten naar smaak toe. Zo wordt jouw pesto uniek en smaakvol. En lukt hij altijd!

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.