✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Zelf pompoenpitten roosteren

Zelf pompoenpitten roosteren

Het pompoenseizoen is weer in volle gang. Grote kans dat je een pompoen thuis hebt liggen. Of je de pompoen nu gebruikt voor een soep, curry, stoofpotje of als Halloween versiering. Bewaar de pompoenpitten goed en rooster ze. Lekker als snack tussendoor of in een salade. In dit blog vertellen we hoe je zelf pompoenpitten kunt roosteren. En geven we smaakvariaties met verschillende kruiden.

Pompoenpitten roosteren

Verwijder de zaden van je pompoen en spoel de draderige oranje stukjes eraf. Kook de pompoenpitten 10 minuten in gezouten water. Dit zorgt ervoor dat de pitten gelijkmatig garen. Laat ze afkoelen en dep ze droog met een doek.

Vervolgens verdeel je de pitten over een bakplaat. Verdeel wat olie over de pompoenpitten. Je kunt voor olijfolie, kokosolie of een plantaardige soort gaan. Doe als laatste nog een snufje zout over de pitten.

Rooster de pompoenpitten 10 minuten op 165°C in de oven. Roer ze af en toe om met een spatel zodat ze niet verbranden.

Smaakvariaties

Het basisrecept is gemakkelijk te maken. En de pompoenpitten kun je gebruiken in een salade of als tussendoortje. Maar het is nog lekkerder om af en toe met smaken te variëren. Wij hebben vier verschillende smaken voor je uitgezocht. Als basis gebruik je altijd het basisrecept zoals hierboven beschreven.

Rozemarijn & knoflook pompoenpitten

Dit is een heerlijke winterse variant. Neem het basisrecept zoals hierboven beschreven. Vervolgens doe je er 3 theelepels gehakte verse rozemarijn overheen. En 2 teentjes uitgeperste knoflook. Voor een extra pittige smaak, kun je nog verse zwarte peper toevoegen.

Ben je fan van OXO? Dan wil je vast alles weten over onze fijne producten. Word lid van de club en ontvang onze nieuwsbrief vol inspiratie, tips en aanbiedingen.

Curry & meloen pompoenpitten

Dit is een echte smaaksensatie. Gebruik gesmolten kokosolie en voeg 2 theelepels kerriepoeder en 2 theelepels limoensap toe. Geniet van de vele smaken die vrijkomen in deze variatie.

Maple spice pompoenpitten

Ben je buiten in de weer geweest? Of heb je net een heerlijke herfstwandeling gemaakt? Deze pompoenpitten zijn onmisbaar in de herfst. Voeg 2 theelepels ahornsiroop toe, ½ theelepel kaneel, ¼ en een snufje gemalen nootmuskaat.

Honing & sriracha pompoenpitten

Zoet en pittig zijn de perfecte smaakcombinatie. Combineer 1 eetlepel honing en een ½ eetlepel Sriracha. Je hebt nu een zoete en toch pittige mix. Heerlijk voor bij de borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film.

Bewaren

Wil je wat meer roosteren voor later? Bewaar je zelf geroosterde pompoenpitten in een luchtdichte voorraadbus. Dan blijven ze langer vers en knapperig. En kun jij langer genieten van je zelfgemaakte snack.

Handig keukengerei

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.