✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Stijlvol matzwart keukengerei

Stijlvol zwart keukengerei

De kleur zwart staat voor kracht, elegantie en formaliteit. Zwarte accessoires in huis zijn helemaal van nu en dat zal voorlopig nog wel even blijven. Bij OXO hebben we handig, modern keukengerei uitgevoerd in elegant matzwart. Gemaakt van duurzaam nylon en santoprene. Zo creëer je een tijdloze uitstraling in je keuken. In deze blog vertellen we je meer over de materialen. En waarom het zwarte keukengerei onmisbaar is in de keuken. 

Modern zwart keukengerei

Het matzwarte keukengerei is los en als set verkrijgbaar. Zet de keukenhulpen in een mooie RVS lepelhouder op het aanrecht. Zo heb je altijd alles bij de hand en het ziet er stijlvol uit. Het zwarte keukengerei is van zichzelf matzwart. De zwarte kleur laat niet los wanneer je het keukengerei in de vaatwasser doet of er een tijdje mee kookt. Dit komt omdat het zwarte keukengerei is gemaakt van nylon en santoprene. 

Nylon

Nylon is een hittebestendig polymeer. Het is dus een kunststof. Nylon werd in 1935 uitgevonden als vervanging voor het steeds schaarser wordende zijde. De kracht van nylon is dat het vreselijk sterk is, maar ook buigzaam. En het is hittebestendig. Een prettige eigenschap voor keukenhulpen.

Van nature is nylon wit. Voor borstelharen houdt OXO dat zo. Dan kun je gemakkelijk zien of de borstel wel schoon is. Het kookgerei en de keukenhulpen geven ze meestal een mooie luxe matzwarte kleur. Nylon krijgt de matzwarte kleur tijdens het productieproces. Het is dus niet geverfd.

Santoprene

De handvaten van de keukenhulpen zijn gemaakt van Santoprene. Dat is een verwerkt rubber met een zachte, fluweelachtige afwerking die niet afbreekt als het wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld oliën. Santoprene is zeer duurzaam en wordt vooral gebruikt in auto’s, huishoudelijke apparaten, elektrische apparaten, in de woningbouw en de gezondheidszorg.

Santoprene wordt veel toegepast bij OXO. Dit is niet voor niks. Santoprene zorgt er namelijk voor dat de producten vaatwasserbestendig zijn en een comfortabele greep hebben. Daarnaast kun je santoprene hergebruiken. Super duurzaam!

Fijne, zachte greep

Koken is soms een hele klus. En sommige gerechten moet je langer of vaker doorroeren. Het keukengerei van OXO is uitgerust met een zacht en comfortabel anti-sliphandvat van santoprene. Zo kun je de hele dag de lekkerste gerechten maken zonder kramp.

In de OXO Good Grips Shop kun je het keukengerei met een zachte greep herkennen aan het zwarte handvat. Zo kun je zwart keukengerei met een fijne, zachte greep combineren bij de zwarte details in de keuken.

Duurzaam keukengerei

Nylon gaat lang mee en het kan tegen een hitte tot 200°C. Dit zorgt ervoor dat het keukengerei niet zomaar zal smelten tijdens het koken. Daarnaast is nylon zacht materiaal dat de anti-aanbaklaag van je pan niet zal beschadigen. Zo gaan de keukenhulpen en je andere keukenspullen langer mee.

Zoals we al vertelde is santoprene duurzaam omdat je het product kan hergebruiken. Daarnaast zijn de keukenhulpen vaatwasserbestendig en kunnen ze tegen warmte.

Zwart keukengerei

OXO zou OXO niet zijn als ze naast spatels meer producten hebben ontworpen met een zachte greep en dezelfde matzwarte kleur. 

Dunschillers

Zo hebben we de dunschillers van nylon. Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo weet je welke dunschiller voor welk product is. Zo is oranje om wortels te raspen. Geel om mais gemakkelijk van de kolf af te halen. Grijs om aardappels te schillen. En rood voor zacht fruit en groentesoorten zoals tomaat, perzik en pruim.

Keukengerei met een nylon greep

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.