✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

blog waarom siliconen

Alles wat je moet weten over siliconen

Door de dag heen gebruiken we allemaal producten die van siliconen zijn gemaakt. Het zit bijvoorbeeld in het hoesje van je mobiel of in het speelgoed van kinderen. Bij OXO maken wij veel gebruik van siliconen in het design van onze producten. Het is een rubberachtig materiaal dat verwerkt is in spatels, lepels, vershouders en zelfs ovenwanten. Maar waarom is dit zo’n handig materiaal en wordt het zoveel gebruikt?

Wat is het?

Silicoon is een synthetisch materiaal en heeft een groot aantal toepassingen. Het is beter bestand tegen hoge en lage temperaturen dan veel vergelijkbare stoffen. Daarnaast is er nauwelijks warmtegeleiding en inwerking van zuurstof. Omdat het zo hittebestendig is wordt het veel gebruikt in kookgerei.

Siliconen in OXO producten

Bij OXO producten worden siliconen over nylon aangebracht want dit materiaal is erg stevig en heeft een hoge chemische weerstand. Door het gebruik van deze duurzame materialen gaat het product zo nog langer mee. Een goed voorbeeld hiervan is onze OXO omeletspatel.

OXO Omeletspatel

Duurzaam

De OXO omeletspatel bestaat voor een gedeelte uit siliconen. Het zwarte gedeelte bestaat uit santroprene, een rubberachtig materiaal. Het gele gedeelte bestaat uit nylon en dit zorgt voor stevigheid. Daar overheen is een doorzichtige laag siliconen aangebracht. Deze laag zorg ervoor dat de spatel niet smelt en hittebestendig is.

Bescherming tegen hitte

Als je iets uit de oven haalt gebruikt je graag ovenwanten die je handen beschermen tegen de hitte. De buitenkant van de ovenwant van OXO bestaat uit siliconen en is daarom extra hittebestendig. Stoffen ovenwanten worden snel vies maar de ovenwanten van OXO daarentegen niet. De siliconen buitenkant zorgt ervoor dat de ovenwant makkelijk schoon te maken is met wat water.

Opscheppen

OXO heeft spatels en lepels in alle vormen en maten voor veelzijdig gebruik. Een van onze lijnen is volledig bekleed met siliconen waardoor de hele lepel hittebestendig is. Dit is handig als je de lepel in de pan wilt laten staan.

OXO siliconen keukengerei

Voedselveilig

Onze vershouders hebben een flexible siliconen deksel. Omdat siliconen erg flexibel is kan het makkelijk worden omgevormd. Het siliconen deksel neemt zo de vorm van de inhoud aan. Deze compressie zorgt ervoor dat het voedsel lang vers en vrij van ongewenste geurtjes blijft.

Anti-slip & krasvrij

Hoe vervelend is het als je aanrecht vies wordt omdat je je lepel of spatel nergens kwijt kunt? Daar heeft OXO een oplossing voor door het introduceren van de lepelhouder. Je legt je lepel of spatel eenvoudig neer én je aanrecht blijft brandschoon. De onderkant bestaat uit siliconen die ervoor zorgen dat het aanrecht ook nog eens krasvrij blijft.

Siliconen keukengerei

Interessant blog? Deel het online 🙂

oxo droogrek waterfles
Blog
Anne Groen

Het beste droogrek voor waterflessen

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom

CHECKLIST-BBQ
Blog
OXO Good Grips Shop

BBQ Checklist

De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.