✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Wat is een roerzeef?

Een roerzeef wordt ook wel een passe-vite, draaizeef en passeerzeef genoemd. Het is een handige keukenhulp dat voedsel maalt en pureert. Ideaal voor het maken van bijvoorbeeld soepen en sauzen. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt met dit handige hulpmiddel, hoe je hem gebruikt en waarom die echt onmisbaar is in jouw keuken? Wij vertellen het in deze blog!

Wat doet een roerzeef?

De passeerzeef bestaat uit een metalen kom in de vorm van een omgekeerde afgeplatte kegel met een naar binnen geplooide bovenrand. Onder de rand zit een diametraal balkje gespannen waar een as met een zwengel doorheen gaat. Onder op de as zit een veer gemonteerd met een gekartelde kleine archinedesschroef. De as wordt vastgezet in het centrum van een wisselbare zeef. Aan de buitenzijde zit een handvat of steel waaraan de kom wordt vastgehouden op een ketel tijdens het draaien aan de zwengel.

Onmisbaar in de keuken

Misschien vraag je je af waarom je een roerzeef nodig hebt als er ook foodprocessors, staafmixers en aardappelstampers verkrijgbaar zijn. Het antwoord is eenvoudig. Geen enkel ander gereedschap kan het werk van al deze apparaten. Behalve de roerzeef. En de roerzeef zeeft je soep of saus ook waardoor botjes, graatjes of pitjes uit je saus blijven.

Nog niet overtuigd? We hebben een lijst samengesteld wat je allemaal kunt maken met de roerzeef.

Zelfgemaakte hummus

Combineer de ingrediënten van je favoriete hummusrecept en passeer ze door een draaizeef met een fijn of medium mes. Binnen een paar minuten heb je een romige hummus.

Brood- en koelkruimels

Doe een kleine hoeveelheid koekjes of crackers in de zeef. Even draaien en je hebt brood- of koekkruimels. Heerlijk als garnering in de soep of op een salade.

Zelf gnocchi maken

Met een roerzeef maak je gemakkelijk zelf gnocchi van verse aardappelen. Als je gnocchi gaat maken wil je niet dat de aardappelen te stevig zijn. Wanneer je ze stampt met een aardappelstamper gebeurd dit vaak wel. Doe de aardappelen daarom door een roerzeef voor het beste resultaat.

Babyvoeding

Houd je kindje niet van grote stukken in de soep of saus? Doe het geheel dan door een roerzeef om het wat fijner te maken. Zo hoef je niet apart een maaltijd te koken voor je kindje en kan hij of zij toch kennis maken met het eten wat papa en mama ook eten.

OXO roerzeef

De OXO roerzeef wordt geleverd met drie schijven die je eenvoudig verwisseld door middel van een loslaatknop. De comfortabele greep zorgt ervoor dat het zeven prettig aanvoelt. En de handige antislipvoetjes zet je gemakkelijk op een schaal of een kom.

Passeerzeef met 3 schijven

De passeerzeef van OXO is uitgerust met drie schijven:

  1. Fijne schijf: deze gebruik je voor zelfgemaakte geleis, romige sauzen en babyvoeding
  2. Medium schijf: deze schijf gebruik je voor appelsap en groentesoepen
  3. Grove schijf: deze schijf is ideaal voor gepureerde aardappels en dikkere sauzen

OXO roerzeef

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *