✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

De keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken. Waarschijnlijk was je iedere avond je vieze pannen af, ruim je de vaatwasser in en uit en haal je een doekje over het aanrecht. Maar ook de kraan, de wasbak, de tegels en andere onderdelen willen graag een grondige schoonmaak. Wij vertellen je in deze blog hoe je je keuken in een handomdraai schoonmaakt.

RVS schoonmaken

Roestvrijstaal, super fijn materiaal om in de keuken te hebben. Maar je ziet iedere vingerafdruk, veeg of streep. Gelukkig kun je die lelijke vlekken gemakkelijk wegpoetsen. Spuit een een ruime hoeveelheid azijn op het RVS oppervlak. Schrob het oppervlak zachtjes schoon met de reinigingsborstel. Vervolgens veeg je in dezelfde richting als de nerf de azijn in het oppervlak met een microvezeldoek. Dompel tot slot een een schone doek in een beetje olijfolie en veeg opnieuw in de richting van de nerf. Alle viezigheid zal verdwijnen en het RVS ziet er weer als nieuw uit.

De kraan schoonmaken

De kraan kun je net als RVS oppervlakken schoonmaken met azijn en een microvezeldoek. Maar tussen de kraan en het werkblad hoopt zich ook een hoop vuil op. De keukenreinigingset is hier het perfecte product voor. De gebogen borstel gebruik je voor oppervlakken en hoekjes. Zoals rondom de kraan.

De wasbak en de randjes

De kraan is schoon. Maar tussen het aanrecht en de kraan of wasbak hoopt zich ook viezigheid op. De reinigingsset voor in de keuken heeft naast een handige borstel ook een handig schrapertje. Zo haal je gemakkelijk viezigheid weg tussen de randjes.

De glazen inductieplaat

Je glazen inductieplaat is makkelijker schoon te maken dan je misschien zou denken. Je hebt vast weleens iets laten overkoken of de saus heeft lelijke spetters achtergelaten op je glazen plaat.

Bestrooi de inductieplaat met wat soda. Spuit hier vervolgens azijn op. Laat een paar minuten intrekken en neem de plaat daarna af met een doek. Je inductieplaat is weer zo goed als nieuw!

De rest van de keuken

Normaal afwasmiddel is en blijft een goede manier om schoon te maken. Maak je witte koelkastdeur en keukenkastjes schoon met schoonmaakmiddel en een schrobborstel. De schrobborstel ligt zo fijn in de hand dat je niet hard hoeft te duwen en je krijgt geen kramp in je hand tijdens het poetsen.

Spoelbak

Rondom het afvoerputje van je spoelbak zitten net zoveel bacteriën als op je wc-bril. Om je roestvrijstalen spoelbak te desinfecteren, schrob je hem met azijn, een borstel en een microvezeldoek. Om in alle groeven rond de afvoer en andere moeilijk bereikbare plekken te komen, gebruik je een diepreinigende borstelset die is ontworpen om vuil uit lastige delen te verwijderen.

Geordend aanrecht

De Gootsteen organizer is die handige opbergplek voor afwasborstels, sponzen en meer, die je altijd al wilde. Met de stevige zuignap hang je hem eenvoudig aan de binnenkant van de gootsteen. En omdat zo alles keurig aan de binnenkant van de wasbak hangt, blijft het aanrecht netjes en schoon. Terwijl je toch de sponzen en borstels altijd binnen handbereik hebt. En als je de gootsteen organizer wilt schoonmaken. Hij mag gewoon in de vaatwasser!

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.