✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

OXO handige schoonmaaktips

Handige schoonmaaktips

Het huis voorzien van de wekelijkse schoonmaak. Het hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Met de juiste schoonmaakproducten kom je al een heel eind. In deze blog geven we een paar handige schoonmaaktips. En vertellen we meer over de handige schoonmaakproducten van OXO. Zo is jouw huis in een handomdraai weer helemaal schoon en fris. Dus, zet je favoriete schoonmaak afspeellijst op en ga aan de slag!

Van boven naar beneden

Begin de schoonmaak altijd boven en eindig beneden. Dat betekent van de zolder naar de kelder. En bovenin alle kastjes en planken beginnen met afstoffen. Het stof kan dan naar beneden dwarrelen zodat jij het later gemakkelijk kan stofzuigen. Door deze methode hoef je nooit dubbel werk te doen. Dat scheelt weer tijd.

Opruimen geeft ruimte

Zorg dat de kamer of verdieping waar je begint met schoonmaken eerst is opgeruimd. In een opgeruimde kamer schoonmaken geeft al gelijk een schonere indruk. En je kunt overal gemakkelijk bij zonder dat je steeds spullen aan de kant moet schuiven.

Was in de wasmachine

Stop tussen het poetsen door steeds een wasje in de wasmachine. Terwijl de wasmachine je kleding schoonmaakt, maak jij een kamer schoon. Wil je je beddengoed ook graag in de was doen? Haal deze dan als eerste af, beddengoed geeft namelijk veel stof wanneer je het afhaalt. En dat stof kun je niet gebruiken in je schone kamer.

Koud of warm water?

Een sopje met warm water voelt heerlijk aan maar werkt het ook goed? Het antwoord is nee. De meeste schoonmaakmiddelen werken beter met lauw of zelfs koud water. Ook de dosering van schoonmaakmiddelen speelt een belangrijke rol. Gebruik nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid schoonmaakmiddel in je sopje. Meer schoonmaakmiddel kan voor vlekken zorgen op de schone oppervlakken.

Dweilen met koud water

Het klinkt misschien gek maar de vloer kun je het beste met koud water dweilen. Als je de vloer met warm water dweilt droogt het te snel op waardoor je strepen krijgt. OXO maakt het dweilen nog makkelijker met de spraymop. De fles vul je met sop naar keuze vervolgens schuif je hem in de spraymop. Spray een beetje sop op de vloer en wrijf het uit. Voor hardnekkige vlekken gebruik je de ingebouwde schrobborstel.

Schrobben maar

Heb je last van kalk of schimmel in de badkamer? Met een goede schrobborstel en wat schoonmaakazijn is het zo weg. Doe een beetje schoonmaakazijn en water in een sprayflacon. Spray dit op de plekken waar de kalk en de schimmel hardnekkig is. Vervolgens schrob je het met behulp van de schrobborstel gemakkelijk weg. Met de schrobborstel van OXO kun je ook de tegels schoonmaken.

Vieze randjes

Langs de rand van de wasbak vind je meer viezigheid dan je misschien zou denken. Dit haal je gemakkelijk weg met de OXO keukenreinigingsset. Hier zit een handige kunststof schraper aan waarmee je gemakkelijk het vuil tussen de randjes uithaalt.

Deel jouw schoonmaak-tips

Jij kunt aan de slag met onze schoonmaaktips. En je zult zien dat je huis in een handomdraai weer helemaal schoon is. Heb jij nog schoonmaaktips die je graag met ons wilt delen? Laat het ons dan vooral weten!

Interessant blog? Deel het online 🙂

mangosnijder
Blog
Anne Groen

Zo snij je een mango

De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht

oxo droogrek waterfles
Blog
Anne Groen

Het beste droogrek voor waterflessen

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom

CHECKLIST-BBQ
Blog
OXO Good Grips Shop

BBQ Checklist

De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken