Winkelwagentje

Gratis verzenden vanaf €30,-

Gratis retourneren

Luchtdichte voorraadbussen

Het design van de OXO Pop Containers

De iconische OXO Pop Containers houden voedsel lang vers. Ze zijn populair en je vind ze in heel veel keukens terug. Maar hoe houden de containers het voedsel nou zo lang vers? Het antwoord ligt in de ‘airtight seal.’

Met een hand te openen

De inspiratie achter de Pop Container

Als we de wetenschap achter de luchtdichte afsluiting onderzoeken dan komen we uit bij een koelkast. Je zal denken, waarom een koelkast? Dat komt door de afsluiting. Als je de deur van de koelkast dicht doet sluit hij luchtdicht af en ontsnapt er geen koude lucht.

De Pop Container gebruikt hetzelfde systeem. In de deksel zit een siliconen laag met een intern mechanisme. Als je de knop indrukt zet het mechanisme uit waardoor de lucht niet naar binnen kan. Bij het openen trekt het mechanisme samen om de lucht weer toe te laten.

Hier wordt in het lab getest hoe luchtdicht de container is. Je ziet dat de rook niet uit de container ontsnapt door de luchtdichte afsluiting.

Het geheim achter de perfecte afsluiting

Als je het deksel op de container doet en de knop indrukt dan zet het mechanisme uit. De container sluit dan luchtdicht af. Als je het deksel weer van de container wilt halen druk je de knop opnieuw in. Nu trekt het mechanisme samen waardoor hij open gaat. De siliconen rand beweegt mee met het mechanisme en zorgt voor een perfecte luchtdichte afsluiting.

Makkelijk opstapelen

De OXO Pop Containers zijn er in veel soorten en maten. Ze hebben wel allemaal hetzelfde design. Dit maakt dat ze makkelijk opstapelen. Zo blijven al je keukenkastjes overzichtelijk en opgeruimd.

Dubbele check

Om de sterkte van de Pop Container te testen doen de ontwerpers verschillende testen. Ze plaatsen bijvoorbeeld verschillende gewichten in de container. Door hem vervolgens om te draaien wordt gekeken hoe sterk de afsluiting is. Ze testen de Pop Container ook door te meten hoeveel lucht er ontsnapt. Als er geen lucht ontsnapt weten ze dat de afsluiting goed is.

Nu je weet hoe de Pop Containers werken, vind je hieronder een handige maattabel waarin je de maat vind die jij nodig hebt.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren via PostNL

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met DHL