✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

kamillethee maken OXO Good Grips

Hoe maak je Kamillethee?

Kamille, ook wel ‘Echte Kamille’, is een madeliefachtige bloem. Je kunt Kamille overal in Europa vinden tussen mei en september. Meestal groeit de bloem langs de weg, maar ook in de steden. Vooral op zonnige plaatsen met een voedselrijke grond. Maar wat kan je ermee?

Wat is Kamillethee?

De bloem wordt vaak gebruikt voor thee. Thee? Nou, het is eigenlijk helemaal geen thee. Het is een natuurlijk cafeïnevrij kruid. Daarom valt het onder kruidenthee. En doordat er geen cafeïne in de kamillethee zit, helpt het om te ontspannen. Doordat Kamillethee gezond is, past het ook prima in een gezonde levensstijl. [/vc_column_text][vc_column_text]Kamillethee is meestal licht van kleur en smaakt licht zoet, een beetje kruidig. Perfect voor in de avond dus! Maar je kan kamillethee ook drinken bij een hartige maaltijd, zoals zalm of een zelfgemaakte zomersalade.

Dit heb je nodig om Kamillethee te maken

Wil je zelf Kamillethee maken? Pluk dan de geel-witte bloemetjes van de steel af. Neem deze mee naar huis. Stop de bloemetjes vervolgens in de gepatenteerde draaibol van de OXO Thee-ei lepel. Met het comfortabele anti-sliphandvat draai je het ei dicht en plaats je hem in je theeglas. Dit thee-ei sluit perfect en opent perfect. Het maakt van thee drinken écht een genot. Klaar? Leg de thee-ei lepel dan in de vaatwasser. Kind kan de was doen!

OXO thee ei

Zelf Kamillethee maken

In vier stappen heb jij een lekkere kamillethee op tafel staan.

  1. Kook het water. Laat het water vervolgens een paar minuten afkoelen.
  2. Doe de Kamillebloemetjes in de OXO Thee-ei lepel.
  3. Schenk het kokende water in je glas (met de thee-ei lepel erin). Laat dit ongeveer vier minuten trekken.
  4. De Kamillethee is nu drinkbaar! Geniet van jouw moment.

Thee accessoires

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *