Winkelwagentje

Officieel dealer

Gratis verzenden vanaf €30,-

Gratis retourneren

kruiden en specerijen organiseren

Kruiden en specerijen handig bewaren

Hoe kan je effectief je kruiden organiseren? We hebben eenvoudige tips om je specerijen en kruiden vers, georganiseerd en klaar voor gebruik te houden.

Kruiden in je keuken organiseren

Een van de beste manieren om je specerijen en kruiden te ordenen, is door ervoor te zorgen dat je alles kunt zien wat je hebt. En niet alleen de dingen die je altijd gebruikt. Het is tenslotte zonde als een specerij in een hoek verdwijnt en je zelfs vergeet dat je het hebt. Dan koop je het waarschijnlijk opnieuw, als je het nodig hebt. We weten allemaal hoe dat gaat. Door je kruiden te organiseren, geniet je meer van het koken.

Transparante kruidenpotjes

Transparante kruidenpotjes met een luchtdichte afsluiting, zoals de POP Containers, helpen je hele collectie fris, opgeruimd en zichtbaar te houden. POP containers zijn er in verschillende vormen en maten, waaronder de Mini Vierkant. Deze zijn ideaal voor specerijen en kruiden.

Heel veel verschillende afmetingen

De Mini POP containers komen in verschillende afmetingen. Ze zijn stapelbaar. En makkelijk en handig op te bergen in een kast, in een lade, op een draaitafel of waar je ook maar wilt. De luchtdichte afsluiting helpt specerijen hun smaak te behouden door lucht en vocht buiten te houden en met labels kun je elk item gemakkelijk identificeren en de datum noteren waarop je het kocht.

pop-containers-blog-post

Hoe kom je te weten of je kruiden over de datum zijn?

Wilt u weten of uw kruiden te oud zijn om te gebruiken? Over het algemeen gaan gemalen kruiden ongeveer zes maanden mee, terwijl hele kruiden hun smaak tot vijf jaar kunnen behouden. Maar voordat je een kruid weggooit, probeer dan een beetje op je hand te sprenkelen en te ruiken. Verse kruiden moeten erg geurig zijn, terwijl oude helemaal niet veel geur hebben. Over het algemeen geldt dat hoe ouder een specerij is, hoe minder smaak het gaat toevoegen, dus als je specerijen een houdbaarheidsdatum hebben, geeft dat je ook een snel idee.

OXO Datumschijf

Met de OXO Datumschijf voor de Mini POP Container weet je altijd precies tot wanneer de inhoud houdbaar is. Met het eerste cijfer stel je de maand in, met het tweede cijfer de dag. De Datumschijf werkt heel simpel. Je draait aan de royale wielen om de datum te verzetten. Vanaf dat moment kun je precies aflezen tot wanneer een product houdbaar is. Of wanneer je het in de voorraadbus hebt gedaan. Tot 2031 kun je de datumschijf ook instellen op jaar en maand, i.p.v. dag en maand.

OXO Etiketten

Ook handig: met de OXO POP Container 2.0 Etiketten weet je precies wat er in welke bus zit. En tot wanneer ze houdbaar zijn, dankzij de handige datumhoekjes. De etiketten passen op alle OXO POP Containers 2.0 én op andere voorraadbussen van kunststof, glas of RVS.

Hoe je de smaak van oude kruiden nieuw leven in kan blazen

Als je van plan bent om een kruid te gebruiken waarvan je vermoedt dat het iets te lang in de kast heeft gezeten, probeer dan de smaak nieuw leven in te blazen door het een beetje op te warmen. Warm je koekenpan gewoon op middelhoog vuur op en gooi er zoveel specerijen in als je die dag gaat gebruiken. Rooster het kruid in de koekenpan gedurende een tot drie minuten, schud de pan zo nu en dan tot het kruid zijn kenmerkende aroma afgeeft. Gemalen kruiden zoals komijn, kaneel en kruidnagel zijn het gemakkelijkst te doen herleven, maar zorg ervoor dat je ze niet verbrandt, omdat dat een bittere smaak achterlaat.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren via PostNL

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met DHL