✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

1% voor de planeet

1% voor de aarde

OXO, al 30 jaar de favoriet

OXO is lid van ‘1% for the planet’. Jaarlijks doneert OXO 1% van de omzet aan non-profitorganisaties op het gebied van milieu. Dat geeft organisaties de mogelijkheid om te investeren in milieuproblemen die ons allemaal aangaan. Naast dat OXO producten ontwerpt die het leven makkelijker maken, dragen ze ook bij aan een betere leefomgeving. 

De producten van OXO

Om het gebruik van plastic tegen te gaan, heeft OXO een alternatieven in het assortiment. Onze lunchboxen en greensavers gaan lang mee en voorkomt het gebruik van plastic. Wil jij meer weten over de duurzame producten van OXO Good Grips? Lees dan snel onze blog over alternatieven voor wegwerpplastic.

1% for the planet

1% for the planet is een collectief van merken en individuen. Jaarlijks doneren zijn 1% van hun jaaromzet  aan zorgvuldig geselecteerde non-profitorganisaties die een positieve impact hebben op het milieu. OXO hecht veel waarde aan het leven in en rondom thuis, met handige producten om het leven slim in te richten. Door 1% van de jaarlijkse omzet te doneren dragen ze bij aan de kwaliteit van de aarde.

 

Waarom 1% voor de planet?

Ieder jaar doneert OXO miljoenen dollars aan organisaties die zich richten op één of meer van de drie hoofdonderwerpen:

1. De ondersteuning van betere en duurzame voedselsystemen. 

2. Opkomen voor milieukwesties die schonere lucht, land en water bevorderen. 

3. Financiering voor milieueducatie. 

Hoe draagt OXO bij aan een betere wereld?

Een aantal OXO producten zijn gemaakt van siliconen en daardoor veilig voor voedsel. Ze bevatten géén stoffen zoals BPA, PVC en weekmakers. Dit maakt de producten duurzaam en ze hebben een lange levensduur. OXO SteeL is de chique lijn van OXO. Deze producten zijn gemaakt van stevig RVS waardoor ook deze producten een lange levensduur hebben en duurzaam zijn. Daarnaast kunnen alle producten uit de OXO shop gewoon schoongemaakt worden in de vaatwasser.

Onze milieubewuste partners

Duitsland

Mellifera e.V. laat kinderen en jongeren in Duitsland kennismaken met de wereld van de bijen.

Frankrijk

Veni Verde legt moestuinen aan in de stedelijke gebieden om verbinding te maken met Franse telers.

Amerika

Big Green maakt leeromgevingen in de buitenlucht voor kinderen om de verbinding te leggen tussen onderwijs en gezondheid.

Interessant blog? Deel het online 🙂

De 4 beste ijsscheppen
Blog
Anne Groen

De beste ijsscheppen

Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste ronde ijsbollen. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de tang.

kernsen ontpitten
Blog
Anne Groen

Gemakkelijk kersen ontpitten

Het kersenseizoen is begonnen! En dat is fijn, want er gaat niets boven de smaak van verse, sappige kersen in de zomer. Heb jij deze

aardbijen vers houden
Blog
Anne Groen

Aardbeien bewaren

Het aardbeienseizoen is begonnen! Dit seizoen, uit de volle grond en dus niet uit de kas, loopt van juni tot september. De glanzend-rode rakkers smaken en

Originele Vaderdagcadeaus
Blog
OXO Good Grips Shop

Originele Vaderdagcadeaus

Op Vaderdag mag je je vader in het zonnetje zetten. En misschien tijdens het ontbijt een mooi cadeau overhandigen. Is jouw vader een echte kookfanaat?

rvs koken
Blog
Anne Groen

De voordelen van RVS

Er is geen enkel ander merk dat zo goed nadenkt over zijn producten als OXO Good Grips. Zo bieden we steeds meer roestvrijstalen producten aan.