Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

De beste dunschiller

Beste dunschiller

De beste dunschiller is vlijmscherp, schilt zeer dun en ligt erg prettig in de hand. Meer hoeft een dunschiller volgens ons niet te doen.

Hoewel… soms is een schepje om de aardappelogen eruit te scheppen ook handig. En een oog om een touw of ketting doorheen te doen kan natuurlijk nooit kwaad. Hoeveel dunschillers zijn er bij jou al met aardappelschillen en al bij het GFT-afval terecht gekomen.

1. Scherpe dunschiller

De beste dunschiller is een scherpe. Meestal als je er één in de winkel koopt, is ie superscherp. Maar pas op, want vooral bij de eenvoudige supermarktdunschillers verandert dit snel. Zeker nadat hij een paar keer in de vaatwasmachine is meegewassen kan het blad dof uitslaan en wordt hij langzaamaan botter. De beste dunschiller is dus niet alleen een scherpe, maar vooral één die scherp blijft. En die kosten niet 3, maar misschien wel 10 euro. Toch is dat maar een kleine investering, als je ziet hoeveel schilgenot je daar voor terugkrijgt.

Pure luxe uit de OXO SteeL-Collectie

2. Echt dun schillen

De beste dunschiller schilt de schil en niet het fruit of de aardappel. Dit betekent dat een goede dunschiller echt flinterdun moet schillen. Anders kun je net zo goed gewoon een schilmes pakken. Bij zo’n dunschiller staan de bladen dicht op elkaar. Echt precisiewerk dus. Vandaar dat veel ‘gewone’ dunschillers een groot deel van de peen, komkommer of aardappel meeschillen.

3. Prettig in de hand

De beste dunschiller ligt prettig in de hand. Sommige dunschillers zien er heel mooi uit. Een prachtig slank design. Maar na 3 aardappels krijgt je er wel een zere hand van. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dan liever een breed handvat dat prettig in de hand ligt. Bij voorkeur van een rubberachtig materiaal dat niet glijdt of glipt. Met zo’n dunschiller is die pan met aardappels zo geschild.

Aardappeloogverwijderaar

Om aardappelogen te verwijderen zit er aan een dunschiller vaak een klein schepje. Dit kan handig zijn, maar het kan ook gigantisch in de weg zitten. Zeker wanneer je even geen aardappelen, maar bijvoorbeeld een appel dun aan het schillen bent. In het beste geval zou u dit schepje in moeten kunnen klappen. Helaas hebben wij de dunschiller die dat kan nog niet gevonden.

Recht- of Y-model

Of je een rechte dunschiller of een Y-model gebruikt, hangt helemaal af van jouw eigen voorkeur. De één zweert bij een recht model, de ander bij een Y-model. Weer een ander gebruikt afhankelijk van de schilklus de rechte of het Y-model. Bijvoorbeeld voor lange wortelen en komkommers het lange model en voor ronde appels en aardappels het Y-model.

De OXO Dunschillers

OXO heeft misschien wel de beste dunschillers die er op dit moment te krijgen zijn. Hoewel ze de inklapbare aardappeloogverwijderaar missen, voldoen ze verder aan alle voorwaarden. Ze zijn (en blijven) vlijmscherp, schillen echt superdun en dus alleen de schil en ze liggen heel comfortabel in de hand. De OXO-dunschillers zijn er in een recht model en in een Y-model.

Wat schil jij met jouw dunschiller?

Wij vinden dat een dunschiller alles moet kunnen schillen. Van een zachte appel tot een keiharde pompoen. Maar wat schil jij zoal met jouw dunschiller? En hoe gemakkelijk gaat dat? We zijn benieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *