Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✓ Gratis retourneren met PostNL

Hoe maak je een gepocheerd ei?

Zondagochtend. Je hebt een zware avond achter de rug en bent wakker geworden met een stevige kater. Je hebt de hele week hard gewerkt en kan eindelijk rustig aan te doen in de ochtend. Op een bammetje pindakaas zit je absoluut niet te wachten. Je hebt zin in iets anders. Iets écht lekkers. Wat te denken van een heerlijk, gepocheerd eitje. Net even anders dan gebakken, gekookt of geklutst. Allemaal leuk, maar hoe maak je nu zo’n gepocheerd ei?

Een heerlijk gepocheerd ei

Voor het gemak gaan we er even vanuit dat jij weet dat je een eitje een minuutje of zes á zeven moet koken. En we schatten zo in dat jij weet dat je een gebakken ei op toch een keer moet omdraaien. Bij een gepocheerd ei werkt het allemaal net iets anders. De naam zelf is al chiquer. Als jouw eitje klaar is kun je met één prikje het overheerlijke eigeel al uit jouw eitje laten gutsen. Over je broodje of door een frisse salade.

Hulp van de OXO Eierpocheerder

Het maken van een gepocheerd ei is iets wat met enige regelmaat mislukt. Het is al gauw klonterig en valt snel uit elkaar. Met behulp van onze OXO Eierpocheerder is het echter een piece of cake. Iedereen kan het. Zeker met dit handige hulpmiddel lijkt jouw gepocheerde ei net als die op de foto’s. Maar hoe werkt dit nu precies?

Je zet de OXO Eierpocheerder met de geperforeerde kant (de gaatjes) omlaag in een ruime pan. Voeg water toe tot aan de markering en breng het aan de kook. Als het water kookt, breek je het ei open en laat je het middenin de eierpocheerder vallen. Wacht drie minuten en je hebt een heerlijk, zacht gepocheerd ei. Verwijder de Eierpocheerder door hem bij het lipje vast te pakken. En haal het ei met een geperforeerde lepel uit de pan.

Nog één keer kort uitleggen dan…

Je weet nu wat je moet doen om 100% zeker te zijn van een goed gepocheerd ei. Namelijk het aanschaffen van een OXO Eierpocheerder. Maar misschien begrijp je nog niet helemaal wat er gebeurd. De trechtervorm van deze eipocheerder geleidt het ei voorzichtig in het hete water. Wanneer dit te snel gebeurd gaat het mis. De geperforeerde onderkant zorgt ervoor dat het water goed rondom het ei circuleert. Dit zorgt voor een gelijkmatige gering van het ei. Op deze manier blijft het één geheel en is jouw gepocheerde ei zowaar een keer gelukt.

Hoelang moet het ei pocheren?

Net als met het koken van een ei is het bij pocheren belangrijk hoelang je dit doet. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten eieren. We leggen per eiergrootte kort hoeveel minuten het proces moet duren:

  • Small: tussen de 2.45 en 3.15
  • Medium: tussen de 3.00 en 3.30
  • Large: tussen de 3.15 en 3.45
  • Extra Large: tussen de 3.40 en 4
  • Jumbo: tussen de 4 en 4.40

Nooit meer in de knoop met een gepocheerd ei

Wil jij nooit meer tobben met een gepocheerd ei? Na het lezen van dit artikel mag dit eigenlijk niet meer gebeuren. Voor veel mensen is het lezen van dit blog voelen alsof er een nieuw wereldwonder plaats heeft gevonden. Het moge duidelijk zijn. Er is één simpele oplossing: de OXO Eierpocheerder.

Pocheren is een eitje met de OXO Eierpocheerder

Interessant blog? Deel het online 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Een schone thuiswerkplek
Blog
Ilze

Een schone thuiswerkplek

Een schone werkplaats werkt het allerfijnst. Ook als deze werkplek thuis is. Je gebruikt je laptop nu waarschijnlijk een stuk meer dan normaal. Daardoor is
Duurzame plumeau
Blog
Brechje

Duurzame plumeau

Een plumeau is een huishoudelijk hulpmiddel om meubels en andere voorwerpen in huis af te stoffen. Aan het uiteinde zit een zachte borstel van synthetisch

1% voor de planeet
Blog
Brechje

1% voor de aarde

OXO, al 30 jaar de favoriet OXO is lid van ‘1% for the planet’. Jaarlijks doneert OXO 1% van de omzet aan non-profitorganisaties op het

Blog
OXO Good Grips Shop

Stoofvlees als kerstdiner

Heb jij ook al veel zin in het kerstdiner? En weet je al wat het dit jaar wordt? Konijn, fazant of klassiek kalkoen? Of kies je

OXO eierpocheerder
Blog
hester

De OXO Eierpocheerder

Een gekookt eitje, omelet of een spiegelei. Allemaal erg lekker, maar soms wil je iets anders. Zoals een gepocheerd ei. Het enige nadeel is dat gepocheerde

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren via PostNL

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met DHL