Zondagochtend. Je hebt een zware avond achter de rug en bent wakker geworden met een stevige kater. Je hebt de hele week hard gewerkt en kan eindelijk rustig aan te doen in de ochtend. Op een bammetje pindakaas zit je absoluut niet te wachten. Je hebt zin in iets anders. Iets écht lekkers. Wat te denken van een heerlijk, gepocheerd eitje. Net even anders dan gebakken, gekookt of geklutst. Allemaal leuk, maar hoe maak je nu zo’n gepocheerd ei?
Een heerlijk gepocheerd ei
Voor het gemak gaan we er even vanuit dat jij weet dat je een eitje een minuutje of zes á zeven moet koken. En we schatten zo in dat jij weet dat je een gebakken ei op toch een keer moet omdraaien. Bij een gepocheerd ei werkt het allemaal net iets anders. De naam zelf is al chiquer. Als jouw eitje klaar is kun je met één prikje het overheerlijke eigeel al uit jouw eitje laten gutsen. Over je broodje of door een frisse salade.
Hulp van de OXO Eierpocheerder
Het maken van een gepocheerd ei is iets wat met enige regelmaat mislukt. Het is al gauw klonterig en valt snel uit elkaar. Met behulp van onze OXO Eierpocheerder is het echter een piece of cake. Iedereen kan het. Zeker met dit handige hulpmiddel lijkt jouw gepocheerde ei net als die op de foto’s. Maar hoe werkt dit nu precies?
Je zet de OXO Eierpocheerder met de geperforeerde kant (de gaatjes) omlaag in een ruime pan. Voeg water toe tot aan de markering en breng het aan de kook. Als het water kookt, breek je het ei open en laat je het middenin de eierpocheerder vallen. Wacht drie minuten en je hebt een heerlijk, zacht gepocheerd ei. Verwijder de Eierpocheerder door hem bij het lipje vast te pakken. En haal het ei met een geperforeerde lepel uit de pan.
Nog één keer kort uitleggen dan…
Je weet nu wat je moet doen om 100% zeker te zijn van een goed gepocheerd ei. Namelijk het aanschaffen van een OXO Eierpocheerder. Maar misschien begrijp je nog niet helemaal wat er gebeurd. De trechtervorm van deze eipocheerder geleidt het ei voorzichtig in het hete water. Wanneer dit te snel gebeurd gaat het mis. De geperforeerde onderkant zorgt ervoor dat het water goed rondom het ei circuleert. Dit zorgt voor een gelijkmatige gering van het ei. Op deze manier blijft het één geheel en is jouw gepocheerde ei zowaar een keer gelukt.
Hoelang moet het ei pocheren?
Net als met het koken van een ei is het bij pocheren belangrijk hoelang je dit doet. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten eieren. We leggen per eiergrootte kort hoeveel minuten het proces moet duren:
- Small: tussen de 2.45 en 3.15
- Medium: tussen de 3.00 en 3.30
- Large: tussen de 3.15 en 3.45
- Extra Large: tussen de 3.40 en 4
- Jumbo: tussen de 4 en 4.40
Nooit meer in de knoop met een gepocheerd ei
Wil jij nooit meer tobben met een gepocheerd ei? Na het lezen van dit artikel mag dit eigenlijk niet meer gebeuren. Voor veel mensen is het lezen van dit blog voelen alsof er een nieuw wereldwonder plaats heeft gevonden. Het moge duidelijk zijn. Er is één simpele oplossing: de OXO Eierpocheerder.
Interessant blog? Deel het online 🙂

Groentesnijders
Groentesnijders zijn er voor puur gemak in de keuken. Want eigenlijk kun je alles met een mes snijden, maar vaak gaat het sneller, makkelijker en veiliger met een groentesnijder.

De beste spatel voor jouw koekenpan
Zoals er veel verschillende koekenpannen zijn, zo zijn er ook veel spatels. Brede, smalle, met sleuven of juist dicht. En natuurlijk in meer of mindere mate hittebestendig. In dit blog vind je de beste spatel voor jouw koekenpan. Waarbij we ons vooral richten op het materiaal van de spatel in combinatie met het soort koekenpan.
Siliconen ovenwanten
Siliconen ovenwanten zijn veilig, stijlvol en onmisbaar in jouw keuken. Wie regelmatig kookt of bakt, weet dit als geen ander.

Een fijne vloerwisser
Een schone vloer zorgt meteen voor een schoon ogend huis. Toch kan dweilen soms meer gedoe lijken dan het waard is: een emmer die te vol is, strepen die achterblijven of een dweil die niet goed uitwringt. Met de juiste vloerwisser wordt het een stuk eenvoudiger. OXO ontwerpt schoonmaakproducten die slim, comfortabel en efficiënt zijn, zodat je zonder frustratie een perfect resultaat krijgt.

Extra dun schillen
Misschien herken je dit wel: je koopt een nieuwe dunschiller en in het begin gaat het schillen fantastisch. Maar na een paar keer gebruik, en wat rondjes in de vaatwasser, merk je dat hij bot wordt. Voor je het weet belandt hij met de schillen in de prullebak. Zonde, want een goede dunschiller kan jarenlang meegaan.

De beste Knoflookpers
Een teentje knoflook in je gerecht is heerlijk. Het persen van de knoflook helaas vaak wat minder. Met de OXO Knoflookpers is je knoflook binnen een handomdraai geperst. En na gebruik is de pers ook zo weer schoon. Dat maakt hem de beste knoflookpers.

