Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Hoe maak je een gepocheerd ei?

Zondagochtend. Je hebt een zware avond achter de rug en bent wakker geworden met een stevige kater. Je hebt de hele week hard gewerkt en kan eindelijk rustig aan te doen in de ochtend. Op een bammetje pindakaas zit je absoluut niet te wachten. Je hebt zin in iets anders. Iets écht lekkers. Wat te denken van een heerlijk, gepocheerd eitje. Net even anders dan gebakken, gekookt of geklutst. Allemaal leuk, maar hoe maak je nu zo’n gepocheerd ei?

Een heerlijk gepocheerd ei

Voor het gemak gaan we er even vanuit dat jij weet dat je een eitje een minuutje of zes á zeven moet koken. En we schatten zo in dat jij weet dat je een gebakken ei op toch een keer moet omdraaien. Bij een gepocheerd ei werkt het allemaal net iets anders. De naam zelf is al chiquer. Als jouw eitje klaar is kun je met één prikje het overheerlijke eigeel al uit jouw eitje laten gutsen. Over je broodje of door een frisse salade.

Hulp van de OXO Eierpocheerder

Het maken van een gepocheerd ei is iets wat met enige regelmaat mislukt. Het is al gauw klonterig en valt snel uit elkaar. Met behulp van onze OXO Eierpocheerder is het echter een piece of cake. Iedereen kan het. Zeker met dit handige hulpmiddel lijkt jouw gepocheerde ei net als die op de foto’s. Maar hoe werkt dit nu precies?

Je zet de OXO Eierpocheerder met de geperforeerde kant (de gaatjes) omlaag in een ruime pan. Voeg water toe tot aan de markering en breng het aan de kook. Als het water kookt, breek je het ei open en laat je het middenin de eierpocheerder vallen. Wacht drie minuten en je hebt een heerlijk, zacht gepocheerd ei. Verwijder de Eierpocheerder door hem bij het lipje vast te pakken. En haal het ei met een geperforeerde lepel uit de pan.

Nog één keer kort uitleggen dan…

Je weet nu wat je moet doen om 100% zeker te zijn van een goed gepocheerd ei. Namelijk het aanschaffen van een OXO Eierpocheerder. Maar misschien begrijp je nog niet helemaal wat er gebeurd. De trechtervorm van deze eipocheerder geleidt het ei voorzichtig in het hete water. Wanneer dit te snel gebeurd gaat het mis. De geperforeerde onderkant zorgt ervoor dat het water goed rondom het ei circuleert. Dit zorgt voor een gelijkmatige gering van het ei. Op deze manier blijft het één geheel en is jouw gepocheerde ei zowaar een keer gelukt.

Hoelang moet het ei pocheren?

Net als met het koken van een ei is het bij pocheren belangrijk hoelang je dit doet. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten eieren. We leggen per eiergrootte kort hoeveel minuten het proces moet duren:

  • Small: tussen de 2.45 en 3.15
  • Medium: tussen de 3.00 en 3.30
  • Large: tussen de 3.15 en 3.45
  • Extra Large: tussen de 3.40 en 4
  • Jumbo: tussen de 4 en 4.40

Nooit meer in de knoop met een gepocheerd ei

Wil jij nooit meer tobben met een gepocheerd ei? Na het lezen van dit artikel mag dit eigenlijk niet meer gebeuren. Voor veel mensen is het lezen van dit blog voelen alsof er een nieuw wereldwonder plaats heeft gevonden. Het moge duidelijk zijn. Er is één simpele oplossing: de OXO Eierpocheerder.

Pocheren is een eitje met de OXO Eierpocheerder

Interessant blog? Deel het online 🙂

Originele Vaderdagcadeaus
Blog
OXO Good Grips Shop

Originele Vaderdagcadeaus

Op Vaderdag mag je je vader in het zonnetje zetten. En misschien tijdens het ontbijt een mooi cadeau overhandigen. Is jouw vader een echte kookfanaat?

Handige BBQ-accessoires
Blog
Brechje

Handige BBQ-accessoires

De handige producten van OXO zijn overal te vinden. Van je voorraadkasten tot het aanrecht en zelfs in de badkamer. In deze blog duiken we

Recept voor Moederdag
Blog
Brechje

Recept voor Moederdag

Ben je nog op zoek naar een lekker recept voor het moederdagontbijt? Dan hebben wij misschien wel het recept dat je zoekt! Verras je moeder

Het aspergeseizoen is begonnen
Blog
Brechje

Het aspergeseizoen is begonnen

Het aspergeseizoen is begonnen. Dat betekent dat deze lekkere en gezonde groente weer verkrijgbaar is in de supermarkt, bij de groenteboer en op de markt.