✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

oxo-good-grips honden- en kattenvoer bewaren

Honden- en kattenvoer bewaren

De OXO POP Containers kunnen naast pasta, bloem en nootjes nog veel meer bewaren. Zo kan je ze uitstekend gebruiken voor het bewaren van honden- en kattenvoer. Net als mensen hebben honden en katten voedsel nodig dat gezond, lekker en vers is. En slim voedsel bewaren is een van de belangrijkste ingrediënten hiervoor. Door het voedsel te bewaren in de OXO POP Containers blijft het hondenvoer, kattenvoer en ander dierenvoer vers en zorgt het voor overzicht in de voorraadkast.

Langer houdbaar

De POP Containers zijn niet alleen handig om te voorkomen dat de brokjes van je huisdier vies worden, maar ze dragen ook bij aan het behouden van de voedingswaarde. Het goed bewaren van het eten is erg belangrijk. Een goede afsluiting beperkt de hoeveelheid lucht waaraan het voedsel wordt blootgesteld en voorkomt dat het besmet raakt met bacteriën, wat de houdbaarheid verlengt.

Geordende voorraadkast

Naast dat de POP Containers het voedsel vers houden, zorgen ze ook voor een geordende uitstraling in je voorraadkast. Door het voer uit de verpakking te halen verdwijnen de rommelige zakken uit het zicht. Bovendien maakt het een stuk makkelijker om de bak van je huisdier te vullen. Omdat de POP Containers afgeronde hoeken hebben, is het heel eenvoudig om de brokjes te schenken en te doseren. 

Wat past er in

We hebben een uitgebreid assortiment aan POP Containers in verschillende maten. Maar welke POP Containers zijn het meest geschikt voor het bewaren van hondenvoer en kattenvoer? 

Voor elk voer

Voor elk voer of lekkernij is er een geschikte POP Container. Zo hebben we grotere containers voor grote honden en kleinere containers voor kleine honden en katten. De OXO POP Containers houden niet alleen lucht buiten maar zijn ook nog eens waterdicht.

1. Maakt de POP Container schoon

Om er voor te zorgen dat je je hondenvoer en kattenvoer nog beter kunt bewaren hebben we hier een aantal tips opgeschreven die je hierbij kunnen helpen. 

Door de POP Container regelmatig schoon te maken, voorkom je besmetting. Was de Container met water en zeep of met witte azijn. Na het schoonmaken moet je ervoor zorgen dat de Container helemaal droog is. Als er vocht achterblijft, kan dit leiden tot schimmel en bederf van het voedsel.

2. Bewaren op een droge plek

Bewaar dierenvoeding niet op een plek waar het blootgesteld kan worden aan de elementen. Als je het bijvoorbeeld buiten in de schuur of in de hete zon zet, kan het sneller bederven. Honden- en kattenvoer zit vol met vitaminen en mineralen. Extreme temperaturen kunnen deze voedingsstoffen aantasten en verminderen. 

3. Bewaar de houdbaarheidsdatum

Giet indien mogelijk de hele inhoud van de zak honden- of kattenvoer in een bak. Zorg ervoor dat je de houdbaarheidsdatum bewaart voordat je de zak weggooit, zodat je verlopen voer op tijd kunt weggooien. 

3. Label de verpakking

Als je meerdere verpakkingen hebt, zorg er dan voor dat je alle POP Containeres labelt met wat erin zit, om verwarring te voorkomen. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk kattenvoer aan je hond geven, of andersom.

Interessant blog? Deel het online 🙂

mangosnijder
Blog
Anne Groen

Zo snij je een mango

De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht

oxo droogrek waterfles
Blog
Anne Groen

Het beste droogrek voor waterflessen

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom

CHECKLIST-BBQ
Blog
OXO Good Grips Shop

BBQ Checklist

De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken