Gepost op

Wat is nylon?

wat is nylon?

Nylon is een hittebestendig polymeer. Het is dus een kunststof. Nylon werd in 1935 uitgevonden als vervanging voor het steeds schaarser wordende zijde. De kracht van nylon is dat het vreselijk sterk is, maar ook buigzaam. En het is hittebestendig. Een prettige eigenschap voor keukenhulpen.

Nylon kousen

Nylon werd al snel toegepast in tandenborstels. Later ook in andere borstels. OXO Good Grips gebruikt nylon nog steeds voor bijna alle borstels. Gewoon omdat het buigzaam, sterk en slijtvast is. Toch werd Nylon niet bekend door de tandenborstel, maar door de kousen en panty’s. De zogenoemde glazen kousen uit Amerika.

Kleur

In basis is alle nylon wit. Spierwit. OXO houdt ze zo als ze het gebruiken voor de borstelharen. Dan kun je gemakkelijk zien of de borstel wel schoon is. Maar het kookgerei en de keukenhulpen geven ze meestal een mooie luxe zwart kleur.

Hittebestendig

Nylon is hittebestendig tot wel 200°C. Soms kan het zelfs 250°C hebben. Dit hangt af van de moleculaire samenstelling. Wij gaan voor onze keukenhulpen altijd uit van 200°C. En dat is voor bijna alle gerechten ruim voldoende.

Geef een reactie