✓ Officieel dealer ✓ Gratis verzenden vanaf 30,- ✓ Binnen 1 à 2 werkdagen ✓ De beste service ✓ Goede garantie ✓ 30 dagen bedenktijd

Koekjes decoreren met de slacentrifuge

De slacentrifuge is multifunctioneel. Vandaag decoreren we er koekjes mee, maar eerder gebruikten we hem al om BH’s te drogen. Dat werkt ook prima. En natuurlijk gebruiken we hem ook voor het drogen van sla, spinazie en net gewassen bessen.

Dit is leuk (ook voor de kinderen)

We gebruiken de slacentrifuge om koekjes te decoreren. Het maakt niet uit of je de kleine of de grote in je bezit hebt. Alleen in de kleine passen wat minder koekjes. Heel even tollen de koekjes in het rond. En vervolgens zien we prachtige kunstwerken verschijnen op de heerlijke koekjes. Die nu nog lekkerder smaken!

Zo maak je suikerkoekjes

Bedenk vooraf welke afmeting jouw koekjes moeten hebben. Ze moeten straks wel in de slacentrifuge passen.

  1. Mix de boter en suiker. Doe dit goed. Voeg vervolgens het ei toe en blijf mixen
  2. Maak (in een aparte schaal) een mix van bloem, bakpoeder en zout
  3. Voeg het bloemmengsel rustig toe en mix het door de boter, suiker en ei
  4. Doe het deeg minimaal 1 uur in de koelkast
  5. Rol het deeg uit met de deegroller en maak er mooie ronde koekjes van
  6. Bak de koekjes 10 minuten op 180 °C

Ingrediënten:

  • 225 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 1,5 theelepel amandelextract
  • 390 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout

Recept voor het vanilletopping

  1. Mix de poedersuiker en de boter
  2. Voeg de vanille en 1 eetlepel melk toe
  3. Voeg nog wat extra melk toe als het glazuur te dik is, voeg wat extra poedersuiker toe als het te dun is

Ingrediënten:

  • 330 gram poedersuiker
  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 1,5 theelepel vanille extract
  • 1 à 2 eetlepels melk

Het gekleurde glazuur koop je gewoon in de winkel. Voeg een paar druppels water toe en vertrouw ze toe aan de slacentrifuge. Je zult je verbazen over het resultaat.

Draaien maar

Als de koekjes volledig zijn afgekoeld, smeer je er de topping op. Doe ook een druppel van deze topping aan de onderkant. Dit zorgt ervoor dat jouw koekjes perfect op hun plek blijven liggen. Leg vervolgens de koekjes in de slacentrifuge, doe een paar druppels gekleurd glazuur op de koekjes en start met draaien. Dit is het leukste onderdeel. Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten
Aanmelden
Sluiten
Winkelwagen (0)

Winkelwagen is leeg De winkelwagen is leeg.