Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

7 tips om je soep nog lekkerder te maken

7 tips om een lekkere soep te maken

Soepen zijn heerlijk om tijdens de koude wintermaanden te eten. En je kunt er allerlei groenten in verwerken. Daarnaast is het een erg veelzijdig gerecht. Je kunt het eten als lunch, tussendoortje en als avondeten. Wij geven je in deze blog 7 tips om betere soepen te maken en hoe je soep het beste bewaart.

Parmezaanse kaas

Iedereen is eigenlijk wel dol op Parmezaanse kaas. Je gebruikt het in je zelfgemaakte pesto, als garnering op je salade of als topping op je pasta. Maar wist je dat de korst van de Parmezaanse boordevol smaak zit? Wanneer je dichter bij de korst komt, wordt de kaas noterig en meer complex van smaak. De korsten van de Parmezaanse kun je makkelijk in de vriezer bewaren om er vervolgens een heerlijke bouillon van te trekken voor een groente-, of minestronesoep.

Maak je soep nog lekkerder

Laat groenten zweten

Het is erg verleidelijk om alle ingrediënten voor de soep in een pan te doen, het vuur aan te zetten en weg te lopen. Terwijl het begin zo belangrijk is voor de smaak van de soep. Fruit eerst de ui en knoflook in een pan met een eetlepel olijfolie. Er komen nu sappen vrij die de soep smaak geven. Voeg daarna water en bouillon toe. Breng dit aan de kook en voeg daarna de groenten toe. Je soep heeft nu veel meer smaak.

Kook vermicelli en groenten beetgaar

Wil je een soep maken met veel groenten en vermicelli? Kook de groenten en de vermicelli beetgaar. Volledig doorgekookte groenten en vermicelli worden papperig wanneer je deze weer opwarmt. Of je ontdooit eerst de soep en voegt aan het einde pas de vermicelli toe.

Soep bewaren

Gebruik een ijsblokjestray

Gebruik een ijsblokjestray om je zelfgemaakte bouillon in te bewaren. Dit is handig wanneer je voor een recept veel bouillon nodig hebt of juist in mate. Je hebt altijd genoeg blokjes in de vriezer liggen. En de bouillon is al op smaak, dus je hoeft er ook geen zout, peper of andere kruiden aan toe te voegen.

Invriezen

Het allerfijnste aan zelfgemaakte soep is dat je het kunt bewaren. Je kunt het gewoon in lekvrije bakjes invriezen. En je hebt direct een handig bakje om mee te nemen naar je werk. De lunchboxen van OXO zijn magenetronbestendig, vaatwasserbestendig, diepvriesbestendig en vrij van BPA, PVC en Ftalaten. Perfect om jou zelfgemaakte soep in te bewaren en mee te nemen.

Vries noedels niet in

Ga je je noedelsoep invriezen? Laat de noedels er liever uit en kook deze wanneer je de soep gaat eten. Wanneer je de noedels ontdooit hebben ze al heel wat vocht kunnen opnemen waardoor ze helemaal uit elkaar vallen wanneer ze ingevroren zijn geweest. Maak de noedels daarom vers en schep ze door je soep.

Zuivel invriezen

Soepen als chowders en bisques kun je beter invriezen zonder room. Deze soep kan een beetje korrelig worden en dat doet de smaak niet veel goeds. Moet er zuivel in de soep? Vries de soep dan in zonder zuivel en doe dit er pas in als je de soep klaar gaat maken. Kokosmelk is iets beter dan room. Maar ook hier raden we aan om te wachten totdat de soep ontdooid is.

Zuivel in de soep

Interessant blog? Deel het online 🙂

OXO handige schoonmaaktips
Blog
Brechje

Handige schoonmaaktips

Het huis voorzien van de wekelijkse schoonmaak. Het hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Met de juiste schoonmaakproducten kom je al een heel eind.

5 onmisbare baraccessoires
Blog
Brechje

5 onmisbare baraccessoires

Thuis een cocktailavond organiseren met familie en vrienden is natuurlijk erg gezellig. Maar om je huis om te toveren tot een thuisbar, heb je natuurlijk

De 4 beste ijsscheppen
Blog
Brechje

De 4 beste ijsscheppen

Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste ronde bollen ijs. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de

Sladressing bewaren
Blog
Brechje

Sladressing bewaren

Sladressing bewaren en zelf sladressing maken. Dat doe je met de dressingshaker van OXO. Maar hoelang mag je een dressing in de koelkast bewaren? Dat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *