Waar gebruik jij een rasp voor? Grote kans dat je hem vooral voor het raspen van kaas gebruikt. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar met een rasp kan je veel meer dan dat. Een rasp is multifunctioneel keukengereedschap dat voor alles gebruikt kan worden. Nou ja, alles, in ieder geval heel veel: van het maken van een goede taartbodem tot knapperige courgette schijfjes. Leer meer over hoe je het meeste uit jouw rasp kunt halen met onze 9 tips.
Een rasp voor ieder gerecht
Ben jij een hobbykok? Dan weet je vast dat een rasp een echt werkpaard kan zijn in de keuken. Rasp bijvoorbeeld knoflook voor een doordeweeks diner of chocolade voor een mooi dessert. Bepaalde producten en gerechten vereisen een fijnheid die alleen door een rasp kan worden bereikt. Hier zijn 9 tips voor het inzetten van jouw rasp:
1. Geraspte Boter
Boter is een van de belangrijkste ingrediënten als je een zelfgemaakte taartbodem maakt. Maar keiharde boter uit de koelkast zorgt voor klonten. De textuur van de boter is dus super belangrijk. De OXO oplossing: gebruik eerst een grove rasp om kleine stukjes boter te raspen, zodat je het makkelijk door de bloem kan mengen.
2. Zelfgemaakte broodkruimels maken
Wat doe je met je laatste korstje brood? Veel mensen gooien het weg maar dat is zonde. Verander het in zelfgemaakte broodkruimels! Die kan je bijvoorbeeld in je salade doen. Door de grove kant van de OXO blokrasp te gebruiken, verandert het brood in kruimels ter grootte van een erwt (of nog kleiner). Perfect om te roosteren. En als bonus zitten de broodkruimels netjes in het bakje aan de onderkant van de rasp. Geen rommel dus!
3. Rasp je tomaten voor een verse saus
Er gaat niets boven verse tomatensaus voor jouw zelfgemaakte pasta. Gebruik het grove oppervlak van de OXO blokrasp voor het raspen van tomaten, zodat het direct de saus in kan. Zo schotel je binnen een handomdraai een heerlijk verse saus voor.
4. Het raspen van citrus
Gebruik jij een citroenschil, bijvoorbeeld bij je limoncello, cocktail of zelfgemaakte koekjes? Gebruik dan een Zester om de fijne, pitvrije schil te krijgen die je nodig hebt. Met de verwijderbare rasp van de OXO blokrasp kun je de citrusschil ook gemakkelijk over een gerecht raspen. Zo krijg je een lekker frisse smaak.
5. Geraspte aardappelen, wortelen en courgette
Zelfs de grotere groenten, zoals aardappelen, worteltjes en courgette kun je eenvoudig raspen. Door een goede rasp te gebruiken, gaat er zo min mogelijk van je groenten verloren. Zo maak je gemakkelijk een heerlijke wortelsalade.
6. Rasp kaas voor iedere gelegenheid
We haalde het al eerder aan. Waarschijnlijk gebruik jij je rasp al voor kaas. Toch kan je met een andere kaassoort, nieuwe dingen ontdekken. Parmezaanse kaas of juist grotere snippers harde kazen – denk aan cheddar of Monterey Jack – heerlijk voor in de soep bijvoorbeeld. Maar je hebt natuurlijk ook gewoon de plakjes kaas. Onze tip: gebruik een grove rasp. En varieer in verschillende kaassoorten.
7. Geraspte chocolade
Ja echt, geraspte chocolade! Stukjes chocola zijn heerlijk voor bij de koffie of je dessert. Een lekkere toevoeging en een echte upgrade. Het ziet er indrukwekkend uit terwijl het maar een seconde duurt om te maken. Gewoon met de OXO Blokrasp met Reservoir.
8. Appels versnipperen
Wat dacht je van geraspte appelstukjes op je boerenappeltaart? Of om je zelfgemaakte muffins nog net wat lekkerder te maken? Een echte aanrader die je gemakkelijk kan toevoegen. Het is handig om de OXO Blokrasp met Reservoir te gebruiken, zodat alle stukjes appel opgevangen worden.
9. Kool raspen voor koolsalade
Tot slot is het raspen van kool erg handig. De geraspte kool is een lekkere afwisseling om bijvoorbeeld toe te voegen aan een salade. De OXO blokrasp is ideaal voor kleinere porties. Kool kan behoorlijk rommelig worden, maar dankzij de opslagcontainer is dat niet meer het geval. Voor grotere klussen kiezen we hier graag voor onze spiralisator.
De beste raspen
Interessant blog? Deel het online 🙂
Zo snij je een mango
De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht
Tips voor een geordende en schone keuken
Het is lente en met de warmere temperaturen borrelen de schoonmaakkriebels op. Maar waar komt dit toch vandaan? Vroeger begon de échte grote schoonmaak als
Het beste droogrek voor waterflessen
Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom
BBQ Checklist
De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan
Afwasborstelhouder
Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken
Vershoudbakjes met luchtdichte sluiting
De OXO Vershoudbakjes zijn voorzien van een luchtdichte sluiting met een siliconen ring en soepel sluitende clips. Zo blijft de inhoud lang vers als je