✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

De iconische OXO Good Grips greep

De iconische OXO Good Grips greep

Het merk OXO staat bekend om zijn iconische Good Grips greep. De zachte, zwarte anti-sliphandvaten zijn te vinden op bijna alle producten van OXO. Van het keukengerei tot de fijne huishoudhulpjes. Maar hoe zijn deze fijne Good Grips handvaten ontstaan? En waarom is het zo’n groot succes in de keuken? Dat vertellen we in deze blog.

Waar het begon

Sam Farber richtte OXO op toen hij zag dat zijn vrouw moeite had haar dunschiller vast te houden vanwege Artritis. Dit zette Sam aan het denken: waarom doet gewoon keukengereedschap pijn aan je handen? Hij besloot keukengereedschap te gaan maken waar mensen met of zonder artritis van zouden profiteren. En die het koken een stuk aangenamer zouden maken. Hij beloofde zijn vrouw een dunschiller te ontwikkelen die geen pijn meer zou doen tijdens het schillen.

Flexibel materiaal

De handvaten van de dunschillers moesten comfortabel vasthouden. Het materiaal moest zacht zijn en gemakkelijk vervormd kunnen worden. Sam kwam uit op Thermoplastisch rubber. Dit materiaal is flexibel en je kunt het verlijmen met andere materialen zoals roestvrijstaal en kunststof. Daarnaast is het materiaal anti-slip wanneer het nat wordt. Wanneer je handen nat zijn hoef je geen extra druk te zetten of bang zijn dat het gereedschap wegglijdt. En last but not least: het materiaal is vaatwasserbestendig.

Eerste ontwerp

Het allereerste handvat was een breed, ovaalvormig handvat dat je gemakkelijk kan vasthouden ongeacht de grootte, vorm of kracht van je hand. Dit ontwerp kwam uit in 1990. Toen was dit heel bijzonder omdat men helemaal niet bekend was met keukengerei dat is voorzien van een goede greep.

Een nieuw product

Toen het eerste keukengereedschap was ontworpen moest het bekend worden onder de mensen. Maar keukengereedschap met een zwart handvat is nog niet super spannend. Sam maakten daarom “vinnen” aan het handvat. Aan de zijkanten van elk handvat zat een klein stel vinnen die buigen als je ze aanraakt. Dit zorgde ervoor dat het keukengereedschap er anders uitzag waardoor mensen het wilde proberen.

Op de afbeelding hieronder zie je een mooi voorbeeld van de vinnen.

Het merk OXO

Nu, een paar decennia later, is de behoefte aan een visuele aanwijzing niet meer zo belangrijk. Daarom zie je de vinnen op de producten langzaamaan verdwijnen. Maar op de klassieke keukenhulpen zoals de dunschillers zie je de kenmerkende vinnen nog steeds. Een overblijfsel uit de vroege OXO-dagen.

Y-model

Toen het handvat van het rechte model dunschiller in de smaak viel was OXO écht geboren. OXO ging verder met het ontwikkelen van producten met dezelfde fijne greep als de dunschiller van Sam. Een Y-model voor komkommer, wortel en courgette. Dit model is een beetje gebogen. Waarom? OXO deed onderzoek naar hoe mensen de dunschiller in de keuken gebruiken. Ze bleken ze te gebruiken met het handvat omhoog, de hand dichtbij het mes, terwijl ze van het fruit afschillen. Om de nieuwe dunschiller gemakkelijker en comfortabeler te maken, moest de anti-slipgreep worden uitgebreid. Zodat hij ook stevig vasthoudt als je hem vlakbij het mes vasthoudt.

Wij zijn benieuwd

Wij zijn groot OXO-fan en wij hopen jij ook. Deel jouw fijnste OXO keukenhulp met ons op social media @oxo.good.grips.shop, vinden we leuk!

Keukenhulpen met de OXO Good Grips greep

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.