Fruit bewaren

fruit-bewaren

Fruit bewaren

Fruit bewaren doe je in een vershoudbox. Waarom? Omdat veel fruitsoorten etheen produceren die de rijping bevorderen. En rijp fruit begint op een dag te rotten, iets wat je natuurlijk wilt voorkomen!

Etheen of ethyleen

Als je fruit bewaart, produceert dit fruit etheen (ook wel ethyleen genoemd). De ene fruitsoort produceert meer etheen dan het ander, daardoor heeft ook iedere fruitsoort een persoonlijke behandeling nodig. Doe maar eens een banaan in een gesloten plastic zak en ontdek de volgende dag dat hij knettertje rijp, of zelfs al rot geworden is. Banaan is zo’n fruitsoort die heel veel etheen produceert.

Sluit fruit niet op

Als je fruit opsluit, bijvoorbeeld in een plastic bakje, dan vindt onvoldoende luchtcirculatie plaats. Fruit laat vocht los en het vocht blijft in het bakje staan. Dit vocht versnelt het rottingsproces van het fruit. Daarom raden we het af om fruit in een afgesloten bakje/ruimte te bewaren. Maar fruit kun je wel goed in de koelkast bewaren, terwijl dit in principe ook zo’n afgesloten ruimte is. Daar heeft OXO Good Grips iets op gevonden.

Bewaar fruit in de koelkast

Fruit hou je langer vers door het in de koelkast te bewaren. Natuurlijk kun je niet iedere fruitsoort koel bewaren, maar de meeste wel. Het fruit hou je vers in een OXO GreenSaver. Dit is een vershoudbox die zorgt voor voldoende ventilatie en het teveel aan vocht en/of etheen keurig afvoert.

Of je fruit nu in of buiten de koelkast bewaart, je houdt het ventilatieschuifje van jouw GreenSaver altijd helemaal geopend. Want alle fruit houdt van een optimale ventilatie.

Fruit bewaren in vershoudbakjes

OXO GreenSaver vershoudbakjes houden fruit langer vers. Deze vershoudboxen met Activated Carbon System vertraagt het rijpings- en rottingsproces. Dankzij de GreenSaver geniet je langer van vers fruit en hoef je dus minder weg te gooien dan wanneer je het fruit los in de koelkast of groentelade legt.

OXO GreenSaver

In de koelkast of erbuiten?

Fruit blijft langer vers in de koelkast. Alleen bananen kun je beter bij kamertemperatuur bewaren. Wist je dat bananen in de koelkast juist sneller rijpen? Handig voor als je een groene tros gekocht hebt. Sommige andere fruitsoorten bewaar je eerst buiten de koelkast en leg ze pas als ze rijp zijn in de koelkast. Op die manier geniet je van de volle rijpe smaak en kun je ze toch lang bewaren.

Dit fruit bewaar je direct in de koelkast

  • Appels
  • Abrikozen
  • Avocado’s
  • Bessen
  • Kersen
  • Mandarijnen
  • Vijgen
  • Grapefruit
  • Druiven
  • Kiwi’s
  • Citroenen
  • Limoenen
  • Mango’s
  • Sinaasappels
  • Granaatappels

Dit fruit laat je buiten de koelkast rijpen om het vervolgens lang vers te bewaren in de koelkast.

  • Meloenen
  • Nectarines
  • Perziken
  • Peren
  • Pruimen

Dit fruit bewaar je altijd buiten de koelkast

  • Bananen
  • Watermeloenen

Vershoudboxen om fruit in te bewaren

De OXO GreenSavers houden het fruit langer vers. Deze vershoudboxen zijn verkrijgbaar in 3 maten:

  • 1,5 liter voor klein fruit zoals bessen en druiven
  • 4,0 liter voor middelgroot fruit zoals appels en peren
  • 4,7 liter voor groot fruit zoals mango’s

Grote (water)meloenen passen niet in de GreenSavers. Dit fruit bewaar je daarom gewoon in de groentelade, die je dan natuurlijk wel voorziet van een OXO GreenSaver voor de groentelade.

OXO GreenSaver voor Koelkastlade

OXO GreenSaver voor Koelkastlade

Tenslotte: Of je fruit nu in of buiten de koelkast bewaart, je houdt het ventilatieschuifje van jouw GreenSaver altijd helemaal geopend. Want alle fruit houdt van een optimale ventilatie.

2 Comments
  • Peter Wijsmuller

    13 januari 2018at11:51

    hoe vervang ik het filter? Ik heb geen idee hoe ik het open maak. Er zat geen informatie bij mijn vershoudbox.

  • OXO Good Grips Shop

    15 januari 2018at09:36

    Het filter vervang je door het witte schuifje aan de bovenkant eraf te halen. (Je klikt hem eraf). Vervolgens neem je het navulfilter, verwijder je de folie en leg je het zakje in de inkeping. Dan klik je het schuifje er weer op. That’s it!

Post a Comment