Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

De handigste kook-, grill- en BBQ-tools

Handige BBQ-accessoires

De handige producten van OXO zijn overal te vinden. Van je voorraadkasten tot het aanrecht en zelfs in de badkamer. In deze blog duiken we in de handige BBQ-tools van OXO. Ze hebben doordachte functies en dankzij de lange levensduur zijn ze super duurzaam. Wij geven je een kijkje achter de schermen en vertellen hoe elke tool is ontwikkeld.

Ingebouwde flesopener

Het OXO-team merkte op dat mensen met één hand grillen. En dat ze tijdens het grillen in de andere hand een drankje vasthouden. Daarom verwerkte ze een flesopener in de grilltang zodat je gemakkelijk een nieuw drankje kunt openen. De flesopener zit netjes op de arm van de tang. Zo hoef je niet van hand te wisselen of de tang weg te leggen om je volgende flesje open te maken.

Een extra kromming

Na de grilltang is de BBQ-spatel het populairste grillgereedschap. De OXO BBQ-spatel is ontworpen met een dubbele kromming. Deze kromming zorgt voor een hefboomwerking om moeiteloos iets om te draaien. Daarnaast zag het OXO-team dat langere mensen de neiging hadden hun pols in een hogere hoek te draaien met normale spatels. Met een dubbele kromming kunnen de handen parallel blijven aan de grillroosters. Zo hoef je minder moeite te doen om de spatel onder het eten te krijgen, wat uiteindelijk een comfortabelere ervaring oplevert tijdens het grillen.

Marinade-kwast

Op een heerlijk stuk vlees of vis van de BBQ kan een heerlijke marinade natuurlijk niet ontbreken. En een fijne kwast waarmee je de marinade op het gerecht smeert natuurlijk ook niet. OXO ontwierp een kwast met siliconenharen en een uniek gatenpatroon. Dit patroon neemt de saus op en houdt het vast waardoor je minder knoeit als je de marinade aanbrengt op het gerecht. Daarnaast heeft de kwast een buiging bij de kop. Zo kun je de kwast neerleggen zonder dat het oppervlak vies wordt. Bovendien kun je dankzij de hoek ook het vlees achterop de grill bereiken, zodat ieder stukje is voorzien van marinade.

Speciaal voor vis

Op dezelfde zoektocht zag het OXO-team dat mensen hun vis deden grillen met dezelfde flexibele spatel als die ze voor in de pan gebruikten. De flexibele koppen maken het gemakkelijk om onder de vis te schuiven en hem heel te houden.  Maar een normale huis, tuin en keuken spatel is niet veilig voor het gebruik op de grill. Hij is namelijk veelste kort. OXO ontwierp een langere visspatel die nog steeds buigzaam is en de controle geeft om de vis om te draaien.

Zesdelige spiezenset

Het OXO-team zag dat veel groentespiezen gemaakt zijn van bamboe dat vlam kan vatten. Daarnaast kunnen er splinters in je eten kopen. OXO besloot een meer comfortabele, platte spies te maken met een groter oppervlak om vast te pakken. Dit maakt het makkelijker om de spies te draaien, het eten blijft stabiel aan de spies en je kunt het eten in één beweging van de spies schuiven.

Een schone grill

Na afloop moet je de grillroosters natuurlijk wel netjes schoonmaken. Hier bedacht OXO een handige borstel voor. Na het BBQ’en hoef je niet te wachten tot de grill is afgekoeld. Dankzij de spoelen aan de buitenkant en de siliconen binnenkant is je grill in een handomdraai schoon. De kop is demonteerbaar zodat je deze gemakkelijk kunt reinigen. En na afloop mag de borstel gewoon in de vaatwasser.

Kook-, grill- en BBQ-accessoires

Het aspergeseizoen is begonnen
Blog
Brechje

Het aspergeseizoen is begonnen

Het aspergeseizoen is begonnen. Dat betekent dat deze lekkere en gezonde groente weer verkrijgbaar is in de supermarkt, bij de groenteboer en op de markt.

Blog
hester

Hoe maak je een gepocheerd ei?

Zondagochtend. Je hebt een zware avond achter de rug en bent wakker geworden met een stevige kater. Je hebt de hele week hard gewerkt en

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

De handigste kook-, grill- en BBQ-tools
Blog
Brechje

Handige BBQ-accessoires

De handige producten van OXO zijn overal te vinden. Van je voorraadkasten tot het aanrecht en zelfs in de badkamer. In deze blog duiken we

Valentijnsrecepten voor de hele familie
Blog
Brechje

Valentijnsrecepten voor de hele familie

Valentijnsdag staat voor de deur. Wil je dit jaar wat anders geven dan een cadeau? Wij zetten een paar lekkere en makkelijke recepten op een rij. Om heerlijk van te genieten met je partner op 14 februari. Of met de hele familie.

Valentijnscadeau inspiratie
Blog
Brechje

Valentijnscadeau inspiratie

Nog geen idee wat je jouw Valentijn dit jaar wilt geven? OXO geeft je een flinke dosis inspiratie voor jouw Valantijnscadeau. Van kookcadeaus tot huishoudcadeaus en voor hem of voor haar.