Winkelwagentje
siliconen ovenwant OXO

Hou het koken veilig met siliconen ovenwant

Met de OXO Siliconen Ovenwanten haal je jouw zelfgebakken taart of ovenschotel veilig uit de oven. Deze siliconen ovenwanten en pannenlappen hebben veel voordelen. We vertellen je er alles over in deze blog.

Waarom siliconen?

Silicoon is het perfecte materiaal om te gebruiken in de keuken. Het is flexibel, vrij van giftige stoffen, duurzaam en hittebestendig. Dat laatste is wel een handige eigenschap voor ovenwanten. In deze blog vertellen we je meer over waarom jij siliconen kookgerei wilt.

siliconen ovenwant OXO

Extra bescherming

De siliconen ovenwanten zijn extra veilig. Door het doordachte ontwerp worden naast je handen ook je polsen beschermd tegen warmte of spetters. De ovenwant beschermt je handen tot wel 230 °C. Zo kan je je eten direct uit de oven halen als de timer gaat. Zonder dat je je handen brandt én zonder dat de schaal uit je handen glipt. In het siliconen gedeelte van de ovenwant zit namelijk een diamantvormig patroon met antislip.

Ovenwant en pannenlap set

De OXO siliconen pannenlap is ook extra veilig. De pannenlap heeft namelijk een opening voor je hand. Zo heb je extra controle. Voor optimaal gebruik kies je voor de set. Hierbij heb je de ovenwant om het mee vast te pakken en de pannenlap als ondersteuning. Vervolgens zet je het gewoon op de pannenlap, als onderzetter, op tafel.

siliconen ovenwant OXO

In een handomdraai weer schoon

Een pannenlap of ovenwant wil nog wel eens smoezelig worden. Bijvoorbeeld doordat je per ongeluk in het eten grijpt. Maar de siliconen ovenwanten en pannenlappen zijn eenvoudig schoon te maken. Je spoelt het siliconen deel gewoon af met wat water. Is het tijd om de hele ovenwant een keer te wassen? Dan mag hij gewoon in de wasmachine.

siliconen ovenwant OXO

Kies jouw favoriete kleur

Siliconen kunnen in iedere kleur gemaakt worden. Voor de OXO Siliconen Ovenwanten is gekozen voor een grijs met zwart combinatie en voor een felle rode kleur. Ga voor zwart als je niet wil dat de ovenwant de aandacht wegneemt van je mooie baksel. Of ga juist voor rood als je je ovenwanten niet meer uit het oog wil verliezen.

Ga voor vuurvaste handen

Deze Siliconen Ovenwant is dus een uitkomst in iedere keuken. Door het innovatieve design biedt de ovenwant extra bescherming. Niet alleen door de pols te beschermen maar ook door het juiste materiaal te kiezen. Het onbreekbare siliconen zorgt voor goede grip en beschermt je handen tegen de hoge temperaturen. Zo kan je zorgeloos door met koken en bakken.