✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

In 4 stappen een schone badkamer

In 4 stappen een schone badkamer

Je start de dag in de badkamer en ‘s avonds na een lange dag eindig je in de badkamer. Kortom, de badkamer is een ruimte die veel wordt gebruikt. Daarom is het belangrijk om deze ruimte schoon te houden. Met dit stappenplan heb je in 4 stappen een schone badkamer. Ook vertellen we in deze blog hoe vaak je je badkamer moet schoonmaken en met welke schoonmaakaccessoires je dat het beste kunt doen.

Hoe vaak maak je je badkamer schoon?

Om de badkamer schoon en opgeruimd te houden raden we aan om iedere dag de badkamer op te ruimen. Het toilet, de badkuip en de wasbak kun je het beste iedere week schoonmaken. De douchekop en de voegen kun je gerust maandelijks schoonmaken. Zo oogt jouw badkamer altijd fris en opgeruimd.

Dit is een richtlijn, zijn jullie een groter gezin? Dan moet je wellicht iets vaker schoonmaken. Woon je samen of met zijn drieën? Dan heb je iets minder werk aan het schoonmaken van de badkamer.

Stap 1: De benodigdheden

Verzamel eerst alle benodigdheden. Zo heb je alles bij de hand en hoef je niet telkens weg te lopen om iets te halen wat je was vergeten. Dit heb je nodig:

Stap 2: De douchekop

Vul een spuitflacon voor 50% met azijn en voor 50% met water. Doe dit ook met een stevige plastic zak. Bind de plastic zak vervolgens om de douchekop met een elastiek of een touw en laat de douchekop even weken. Spray ondertussen de rest van de douche in met het azijnmengsel. Als de douchekop een paar minuten heeft geweekt, schrob je de laatste deeltjes kalk en mineralen afzettingen weg met de diepreinigende borstelset.

Met de duurzame borstels van OXO Good Grips, hou je eenvoudig de badkamer blinkend schoon.

Stap 3: De voegen

Doe een beetje soda in een emmer of bakje en voeg langzaam een beetje water toe totdat je een smeerbare pasta hebt. Werk vanaf de bovenkant van de douche naar beneden. Dompel de reinigingsborstel in het sodamengsel en schrob de ruimtes tussen de tegels. Schrob de tegels met het azijnmengsel en de uitschuifbare schrobborstel. Spoel vervolgens grondig af.

Stap 4: Het doucheraam

Spray het doucheraam in met het azijnmengsel en was het raam met een vochtige doek. Spoel het raam af. Met de RVS raamwisser maak je het doucheraam vrij van strepen en druppels. Heb je veel last van aanslag op het doucheraam? Laat het azijnmengsel dan een paar minuten intrekken voordat je het afneemt.

OXO Tip

Staan jouw flessen shampoo en andere zeep op de grond? Dan zal je merken dat je sneller vlekken krijgt. Om langer te genieten van een schone badkamer kun je je zeepflessen het beste in een rekje zetten.

Met de OXO doucherekjes hoef je niet in je mooie muren te boren. Je plakt ze namelijk aan de muur met een sterke zuignap. En als je de badkamer gaat schoonmaken hoef je ze alleen maar even van de wand te halen. Dat is handig!

Een schone badkamer

Interessant blog? Deel het online 🙂

oxo droogrek waterfles
Blog
Anne Groen

Het beste droogrek voor waterflessen

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom

CHECKLIST-BBQ
Blog
OXO Good Grips Shop

BBQ Checklist

De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is