Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Groentespiezen voor de barbecue

Groentespiezen voor de barbecue

Groentespiezen voor de barbecue zijn een lekker en gezond gerecht. En je kunt er eindeloos mee variëren. Maak een groentespies of rijg er een stukje vis of vlees bij. De spiezen maak je met de RVS BBQ-spiezen van OXO. Ze hebben een scherpe punt. Daarnaast zijn de spiezen plat waardoor ze niet van de barbecue afrollen en je de spiezen makkelijk kunt draaien. In deze blog vertellen we waarom de RVS BBQ-spiezen onmisbaar zijn tijdens een barbecue. En hebben we twee recepten voor een heerlijke groente- en kipspies.

Een scherpe punt

Wanneer je een groentespies maakt met snoeptomaatjes of een andere stevige groente wil je dat de BBQ-spiezen makkelijk door het stevige vruchtvlees heen prikken. De spiezen van OXO hebben een scherpe punt waardoor je met een soepele beweging door de groente heen bent zonder dat de tomaat zijn sap verliest.

Plat ontwerp

Je wilt natuurlijk niet dat de BBQ-spiezen zomaar van de BBQ afrollen. En je wilt ze makkelijk kunnen omdraaien met een BBQ-tang. Daarom hebben de spiezen een plat ontwerp. Ze liggen stabiel op de BBQ of in de grillpan en je kunt ze makkelijker draaien met een tang. En omdat de spiezen nestbaar zijn nemen ze weinig ruimte in als je ze in de keukenlade opbergt.

Duurzame spiezen

De BBQ-spiezen zijn gemaakt van roestvrijstaal. Dit maakt de spiezen stevig en vaatwasserbestendig. Houten stokjes gooi je na één keer gebruiken gelijk in de prullenbak en de kans op kleine splintertjes in je vlees is aanwezig. Daarnaast moeten houten stokjes eerst weken in water voordat je ze kunt gebruiken. Met RVS barbecuespiezen heb je dit probleem niet en je gebruikt ze vaker dan één keer. Super duurzaam dus!

Met de BBQ-accessoires van OXO organiseer je een heerlijk barbecue voor vrienden en familie.

Zo gebruik je de spiezen

Je prikt het vlees, vis of de groente eenvoudig aan de scherpe punt van de spies. Vervolgens leg je hem op de BBQ. Dankzij het platte ontwerp rolt hij niet en kun je hem makkelijk omdraaien met behulp van een tang.

Tip! Leg de handvaatjes van de spiezen buiten de grill of de BBQ. Zo kun je de spiesjes makkelijker pakken en draaien met je handen.

Groentespies ideeën

Om je alvast op weg te helpen hebben we een paar leuke ideeën om zelf een groente- en kipspies te maken. Met spiezen kun je eindeloos variëren, het is leuk om te maken en de groentespiezen hoeven maar heel kort op de BBQ.

Groentespies

De Groentespies is snel klaar en gezond. Doe bijvoorbeeld blokjes aubergine en courgette aan een spies samen met kleine champignons. Maak de spies af met rode paprika en snoeptomaatjes. Voor meer smaak kun je de spies na het grillen nog bestrijken met olijfolie gemengd met knoflook en eventueel rozemarijn en tijm.

Kipspies

Kipsaté is niet meer weg te denken tijdens een BBQ. Terwijl kip erg veelzijdig is en je er verschillende kanten mee op kunt. Maak bijvoorbeeld een kipspies met kip én groente om net even wat meer te variëren.

Marineer je kipfilet met je favoriete marinade en rijg het aan een spies met kleine rolletjes ontbijtspek, champgignons en bosui. Het geeft je kipspies meer smaak en het is eens iets anders dan saté.

Interessant blog? Deel het online 🙂

OXO handige schoonmaaktips
Blog
Brechje

Handige schoonmaaktips

Het huis voorzien van de wekelijkse schoonmaak. Het hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Met de juiste schoonmaakproducten kom je al een heel eind.

5 onmisbare baraccessoires
Blog
Brechje

5 onmisbare baraccessoires

Thuis een cocktailavond organiseren met familie en vrienden is natuurlijk erg gezellig. Maar om je huis om te toveren tot een thuisbar, heb je natuurlijk

De 4 beste ijsscheppen
Blog
Brechje

De 4 beste ijsscheppen

Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste ronde bollen ijs. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de

Sladressing bewaren
Blog
Brechje

Sladressing bewaren

Sladressing bewaren en zelf sladressing maken. Dat doe je met de dressingshaker van OXO. Maar hoelang mag je een dressing in de koelkast bewaren? Dat