✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Picknicken op het strand

Picknicken op het strand

Tijdens een dagje strand mogen lekkere hapjes en drankjes niet ontbreken. Maar hoe neem je dit nou handig mee naar de zee? We geven je wat praktische bewaartips. En een aantal heerlijke picknickrecepten. Zodat jouw picknick op het strand geweldig smaakt.

Knapperige panini

Een simpel belegde boterham is lekker, maar wordt snel klef in een boterhamzakje op het strand. Daarom raden we je aan om panini’s te grillen. Bijvoorbeeld een Italiaanse met pesto, mozzarella en tomaat. Of een klassieke met geitenkaas, honing en walnoten. Panini’s blijven goed knapperig als je ze eerst laat afkoelen voordat je ze in een handige OXO lunchbox verpakt. Goede tip!

Salades met granen

Een salade met bladgroente blijft helaas niet lang fris en knapperig in de kofferbak onderweg naar het strand. Terwijl je juist een verse salade wilt hebben zodra je gaat liggen op je picknickkleed. Een salade die het wel goed doet tijdens een picknick is er een met granen. Denk aan couscous, quinoa, of zilvervliesrijst. Voeg hier wat rauwkost aan toe en een krachtige vinaigrette. Deze trekt vanzelf in de granen, wat een heerlijke smaak geeft aan jouw salade.

Lekvrije lunchboxes

Lekker dippen

Hummus, tzatziki, kerriesalade of aioli zijn ook ideaal om mee te nemen naar jouw picknick. Hier kun je in dippen met stokbrood, soepstengels of rauwkost. Zoals cherrytomaatjes, komkommer, paprika en wortel. Zoute chips met dips als salsa en guacamole zijn ook niet verkeerd op een stranddag. Zo houd je je vochtbalans goed op peil tijdens de warmte. Alle hapjes en dips bewaar je makkelijk in de 2-vaks lunchbox van OXO.

Wraps rollen

Gevulde tortillawraps maak je thuis in een handomdraai klaar. Omdat je ze ook koud kunt eten zijn wraps perfect voor jouw strandpicknick. Beleg jouw wraps met zalm en kruidenkaas, kipfilet met honingmosterd dressing of carpaccio met truffelmayonaise. Rol ze op en tada! Een heerlijk hapje dat je ook nog eens makkelijk meeneemt.

Zomerse fruitsalade

Voor een echte zomerse fruitsalade mix je ananas, meloen, aardbeien, perziken, druiven en mango met elkaar. Maar mix vooral al het fruit dat jij lekker vindt. Zo heb je direct een toetje en je vitamines binnen. Het OXO Fruitbakje met vergiet perfect voor op het strand. Het gewassen fruit bewaar je luchtdicht en houd je dankzij de vergiet ook uit hun eigen vocht.

OXO voor onderweg

OXO heeft de meest handige producten voor onderweg. In de luchtdichte lunch- en saladeboxen neem je eenvoudig panins’s, wraps, salades, snacks, restjes, fruit, en meer mee naar de kust. Doe de RVS bestekset ook in de mand en jij bent helemaal klaar voor jouw verse picknick op het strand.

Interessant blog? Deel het online 🙂

mangosnijder
Blog
Anne Groen

Zo snij je een mango

De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht

oxo droogrek waterfles
Blog
Anne Groen

Het beste droogrek voor waterflessen

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom

CHECKLIST-BBQ
Blog
OXO Good Grips Shop

BBQ Checklist

De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken