Winkelwagentje

Officieel dealer

Gratis verzenden vanaf €30,-

Gratis retourneren

zo bewaar je je droge waren

Zo bewaar je je droge waren

Droge waren, zoals meel, koffie, pasta, muesli en meer, zijn lang houdbaar. Maar dan moet je ze wel goed bewaren. Want droge waren hebben veel vijanden. Vijanden die je met de juiste spullen eenvoudig kunt weerstaan. Dus het is nu tijd om je keukenkasten opnieuw in te richten.

1. Lucht is de vijand

Als je droge waren zoals granen, chips, pasta, noten, gedroogde vruchten en meer, blootstelt aan lucht, dan verouderen ze sneller en verliezen ze hun smaak. Om dit te voorkomen, sla je je droge waren altijd op in een luchtdicht afsluitbare voorraadbus.

2. Licht heeft invloed op je voorraad

Koffie, thee en specerijen zijn extra gevoelig voor zonlicht. En ook op andere droge waren heeft direct licht invloed. Zonlicht zorgt ervoor dat de smaak verloren gaat. In sommige gevallen vindt er ook verkleuring plaats. Bewaar je droge waren daarom in de keukenkast en niet op de tafel of op het aanrecht.

3. Beestjes zijn de echte vijand

Zilvervisjes, meelwormen en kevertjes wachten op hun kans om in de meel, bloem of havermoutvlokken te duiken. Een goede luchtdichte afsluiting zorgt ervoor dat ze er niet bij kunnen komen. En doe de voorraadbussen dan ook direct weer dicht na gebruik.

4. De luchtvochtigheid moet perfect zijn

Vocht is nooit goed voor droge waren. Dat is logisch. Een te hoge luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat ze bederven. Maar ook een te lage luchtvochtigheid is niet goed. Bijvoorbeeld bruine suiker heeft een bepaalde luchtvochtigheid nodig. Anders verhardt de suiker. Een luchtdichte afsluiting zorgt ervoor dat er niet te veel vocht bij komt. En dat het aanwezige vocht niet kan verdampen.

5. Toegankelijkheid is belangrijk

Je droge waren wil je goed afgesloten bewaren. Maar je wilt er ook snel bij kunnen. Een halve zak bloem in de kast is een garantie voor knoeien. Maar een te goed afgesloten voorraadbus ook. Daarom zijn de Pop Containers zo handig. Die open je met 1 druk op de knop. En dankzij de afgeronde hoeken schenk je eenvoudig de inhoud eruit. Of je gebruikt hiervoor de bijbehorende schep.

Waarvoor gebruik je welke Pop Container?

Dit is een voorbeeld waarvoor je onze Pop Containers kunt gebruiken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren via PostNL

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met DHL