✓ Officieel dealer ✓ Gratis verzenden vanaf 30,- ✓ Binnen 1 à 2 werkdagen ✓ De beste service ✓ Goede garantie ✓ 30 dagen bedenktijd

Zelf aardbeienjam maken

Staat er bij jou een potje aardbeienjam in de koelkast? Grote kans van wel. Uit routine gekocht bijvoorbeeld bij de plaatselijke supermarkt. Een heel schap vol met allerlei soorten smaken, verschillende maten en verschillende merken. Keuzestress…

Zelf jam maken

Waarom niet gewoon zelf jam maken? Zelf jam maken is makkelijker dan je denkt. Je hoeft ten eerste niet lang in de keuken te staan. Je hebt hiernaast geen duur apparatuur nodig (daar komen we straks op terug). En nadat je jam hebt gemaakt, is het redelijk lang houdbaar. Jam is gewoon superlekker en je kan er een persoonlijk tintje aangeven!

Eenvoudig ontkronen

Bij het maken van aardbeienjam heb je ongeveer 1 kilo aardbeien nodig. Al die aardbeien moet je natuurlijk ‘ont-kronen’, ofwel alle kroontjes ervan af halen. Dat is een hele klus om met een mesje te doen. En je haalt er vaak ook stukjes aardbei af, wat natuurlijk zonde is.

Daar heeft OXO Good Grips wat op verzonnen: de OXO Aardbeiontkroner. De aardbeiontkroner hapt precies het kroontje uit de aardbei. En hij is geschikt voor alle maten aardbeien; klein, groot, dik of dun. Precies wat je nodig hebt voor het bereiden van je aardbeienjam met 1 kilo aardbeien.

Tip: geef de aardbeienjam cadeau aan jouw vriend of vriendin! Een zelfgemaakte creatie doet altijd goed 😉

Een lekker recept

Zelfgemaakte aardbeienjam smaakt altijd beter. Maar, hoe maak je de lekkerste aardbeienjam? Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Om je alvast te helpen, hebben wij een heerlijk recept voor je opgezocht.

zelf aardbeienjam maken met oxo

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo verse aardbeien
  • 900 gram geleisuiker
  • 1 citroen
  • Weckpotten (of potten met deksel)
  • Een pan

Dit moet je doen:

  1. Maak de aardbeien eerst helemaal schoon. Haal vervolgens de kroontjes eraf met de OXO Aardbeiontkroner.
  2. Doe de aardbeien in een pan en voeg een klein beetje water toe. Voeg er vervolgens wat citroensap bij.
  3. Roer door de pan en kook het fruit op een lage temperatuur.
  4. Voeg ongeveer 900 gram suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost.
  5. Laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. Laat 10 min. afkoelen. Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
  6. Vul tot slot de weckpotten en sluit ze zodra de jam erin zit.

Tip: je kunt de aardbeienjam tot wel 3 maanden bewaren in een donkere, gekoelde ruimte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten
Aanmelden
Sluiten
Winkelwagen (0)

Winkelwagen is leeg De winkelwagen is leeg.