✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Zelf aardbeienjam maken

Staat er bij jou een potje aardbeienjam in de koelkast? Grote kans van wel. Uit routine gekocht bijvoorbeeld bij de plaatselijke supermarkt. Een heel schap vol met allerlei soorten smaken, verschillende maten en verschillende merken. Keuzestress…

Zelf jam maken

Waarom niet gewoon zelf jam maken? Zelf jam maken is makkelijker dan je denkt. Je hoeft ten eerste niet lang in de keuken te staan. Je hebt hiernaast geen duur apparatuur nodig (daar komen we straks op terug). En nadat je jam hebt gemaakt, is het redelijk lang houdbaar. Jam is gewoon superlekker en je kan er een persoonlijk tintje aangeven!

zelf aardbeienjam maken met oxo

Eenvoudig ontkronen

Bij het maken van aardbeienjam heb je ongeveer 1 kilo aardbeien nodig. Al die aardbeien moet je natuurlijk ‘ont-kronen’, ofwel alle kroontjes ervan af halen. Dat is een hele klus om met een mesje te doen. En je haalt er vaak ook stukjes aardbei af, wat natuurlijk zonde is. Daar heeft OXO Good Grips wat op verzonnen: de OXO Aardbeiontkroner. De aardbeiontkroner hapt precies het kroontje uit de aardbei. En hij is geschikt voor alle maten aardbeien; klein, groot, dik of dun. Precies wat je nodig hebt voor het bereiden van je aardbeienjam met 1 kilo aardbeien.

Tip: geef de aardbeienjam cadeau aan jouw vriend of vriendin! Een zelfgemaakte creatie doet altijd goed 😉

Een lekker recept

Zelfgemaakte aardbeienjam smaakt altijd beter. Maar, hoe maak je de lekkerste aardbeienjam? Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Om je alvast te helpen, hebben wij een heerlijk recept voor je opgezocht.

Dit heb je nodig

  • 1 kilo verse aardbeien
  • 900 gram geleisuiker
  • 1 citroen
  • Weckpotten (of potten met deksel)
  • Een pan

Bereiden

  1. Maak de aardbeien eerst helemaal schoon. Haal vervolgens de kroontjes eraf met de OXO Aardbeiontkroner.
  2. Doe de aardbeien in een pan en voeg een klein beetje water toe. Voeg er vervolgens wat citroensap bij.
  3. Roer door de pan en kook het fruit op een lage temperatuur.
  4. Voeg ongeveer 900 gram suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost.
  5. Laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. Laat 10 min. afkoelen. Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
  6. Vul tot slot de weckpotten en sluit ze zodra de jam erin zit.

Tip: je kunt de aardbeienjam tot wel 3 maanden bewaren in een donkere, gekoelde ruimte!

Aardbeienontkroner

Interessant blog? Deel het online 🙂

oxo droogrek waterfles
Blog
Anne Groen

Het beste droogrek voor waterflessen

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom

CHECKLIST-BBQ
Blog
OXO Good Grips Shop

BBQ Checklist

De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *