Zelf kersentaart maken, het is er weer tijd voor. Van begin juni tot ongeveer eind juli begin augustus is het kersenseizoen in Nederland. Dat betekent dat de kersen weer volop verkrijgbaar zijn bij de boer, de supermarkt en op de markt. Wij hebben een heerlijk recept om zelf kersentaart te maken. En een handige kersenontpitter zodat je de kersen in een handomdraai ontpit hebt.
Keuken gereedschap
Voordat je begint met bakken verzamel je eerst het benodigde keukengereedschap:
- Mengkom
- Steelpannetje
- Bakvorm
- Kersenontpitter
- Lepel
- Eierscheider
- Bakkwast
- Huishoudfolie
- Weegschaal
- Mesje
Ingrediënten taartdeeg
Verzamel eerst de ingrediënten voor het taartdeeg:
- 350 gram bloem
- 200 gram roomboter (ongezouten)
- 175 gram lichte basterdsuiker
- 1 theelepel vanilleextract
- snufje zout
- 1 middelgroot ei
Ingrediënten taartvulling
Verzamel nu de ingrediënten voor de vulling:
- 400 gram verse kersen (met pit)
- 75 gram suiker
- snufje zout
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel maizena
- Eigeel van een middelgroot ei
Met het bakgerei van OXO Good Grips, bak je eenvoudig de lekkerste koekjes en taarten.
Zo maak je de kersentaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in met boter of een anti-aanbakspray.
- Doe de ingrediënten voor het taartdeeg in een mengkom en kneed het geheel tot een stevig deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
- Ontpit de kersen met een kersenontpitter en doe de helft in een steelpan samen met de suiker, een snufje zout en kaneel.
- Breng de kersen aan de kook en doe de maizena met twee eetlepels bij de kersen in de pan. Laat het geheel 5 minuten pruttelen.
- Zet het vuur uit en meng de rest van de kersen erdoorheen.
- Pak het taartdeeg uit de koelkast en verdeel de helft over de bodem en de randen van de bakvorm.
- Doe de kersenvulling erin.
- Rol het overige deeg uit en snij mooie repen om over de taart te leggen.
- Verdeel het eigeel over de bovenkant van de taart met een bakkwast en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin.
Het resultaat
Het resultaat is een overheerlijke zelfgemaakte kersentaart. Serveer de taart met een heerlijk kopje koffie buiten in de tuin. Eetsmakelijk!
Handig bakgerei
Interessant blog? Deel het online 🙂
Tips voor een geordende en schone keuken
Het is lente en met de warmere temperaturen borrelen de schoonmaakkriebels op. Maar waar komt dit toch vandaan? Vroeger begon de échte grote schoonmaak als
Het beste droogrek voor waterflessen
Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom
BBQ Checklist
De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan
Afwasborstelhouder
Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken
Vershoudbakjes met luchtdichte sluiting
De OXO Vershoudbakjes zijn voorzien van een luchtdichte sluiting met een siliconen ring en soepel sluitende clips. Zo blijft de inhoud lang vers als je
Hoe werkt OXO GreenSaver?
De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.