Zelf pesto maken is makkelijk. De ingrediënten zijn heel simpel en je mag er altijd van afwijken. Zo kan jouw pesto dus nooit mislukken. Hooguit ‘anders’ smaken. Pesto maak je met groen, noten, kaas, knoflook, olie en citroen. That’s it.
Varieer met ingrediënten
Pesto is heerlijk op pizza, pasta of kip. Je kunt jouw gerecht er echt mee naar een hoger niveau tillen. En je kunt hem zelf krachtig of mild maken. En zonder zuivel of zonder noten wanneer je een allergie hebt. Zelfs de basilicum kun je vervangen door een andere mooie groente met een eigen bijzondere smaak.
Knoflook, citroen en olie
We raden aan om de knoflook, de citroen en de olie altijd toe te voegen. We raden olijfolie aan, maar je kunt ook voor een andere olie kiezen. Vervolgens varieer je met groen, noten en kaas. Zo maak je jouw eigen pesto.
Groen (basilicum)
In plaats van basilicum kun je andere kruiden of zelfs bladgroente gebruiken. Probeer het eens met peterselie (heeft een zachtere smaak en accentueert de smaak van de noten en de kaas), Rucola (voor een meer doordringende, gepeperde smaak), Broccoli (geeft een beetje meer vet en is bitter van smaak) of Worteltopjes (voor een lichte saus met wortelsmaak).
Met het duurzame keukengerei van OXO Good Grips maak je zelf pesto en andere heerlijke gerechten.
Pijnboompitten
Ook de klassieke pijnboompitten kun je vervangen. In goedkopere pesto’s in de supermarkt worden vaak cashewnoten gebruik. Maar probeer het ook eens met Amandelen (geeft een knapperige, boterachtige smaak), Walnoten (maakt het wat rauwer), Pecannoten (maakt het iets zoeter) of Pompoen- of Zonnebloemzaden (geeft een lichtere smaak).
Kaas (parmazaan)
Ook de Parmazaanse kaas kun je prima vervangen. Eigenlijk is iedere harde kaas er geschikt voor. Varieer ermee en proef zelf welke je lekker vindt.
Recept voor pesto
Dit is het klassieke pesto-recept voor 250 milliliter pesto.
- 2 grote handen groen (basilicum)
- 60 milliliter noten (pijnboompitten)
- Het sap uit 1 citroen
- 80 milliliter olie (olijfolie)
- 1 teentje knoflook
- Harde kaas (parmezaan)
- Zout en peper naar smaak
Zelf pesto maken gaat altijd goed. In dit recept beschrijven we zout en peper naar smaak. Maar natuurlijk voeg je alle ingrediënten naar smaak toe. Zo wordt jouw pesto uniek en smaakvol. En lukt hij altijd!
Keukengerei voor pesto
Interessant blog? Deel het online 🙂
![brunch recepten](https://oxo-good-grips.nl/wp-content/uploads/brunch-recepten-300x149.jpeg)
Brunch ideeën
Ontbijt en lunch in één. Dat klinkt al als een feestje. Vaak brunch je met een speciale gelegenheid. Maar je kunt je weekend ook extra
![zelf cocktails maken](https://oxo-good-grips.nl/wp-content/uploads/zelf-cocktails-maken-300x174.jpg)
Onmisbare benodigdheden voor cocktails
Op zoek naar de beste accessoires voor cocktails? Met een handig ontwerp? Zodat je de lekkerste cocktails kunt maken? En dat zonder knoeien en gedoe.
![lunchbox salade](https://oxo-good-grips.nl/wp-content/uploads/lunchbox-salade-300x174.jpg)
Fijne salade voor de lunch
Zelf een maaltijdsalade maken is super makkelijk en je hebt gelijk een gezond gerecht voor tijdens de lunch. Je kunt eindeloos variëren met verschillende groenten,
![Zelf een maaltijdsalade maken](https://oxo-good-grips.nl/wp-content/uploads/Zelf-een-maaltijdsalade-maken-1-300x174.jpg)
Zelf een maaltijdsalade maken
Zelf een maaltijdsalade maken is super makkelijk en je hebt gelijk een gezond gerecht voor tijdens de lunch of het avondeten. Je kunt eindeloos variëren
![ijskoffie maken](https://oxo-good-grips.nl/wp-content/uploads/ijskoffie-maken-300x190.jpg)
IJskoffie maken
Met warme dagen is het ontzettend lekker om ijskoffie te drinken. Bestel jij graag een ijskoffie buiten de deur? Probeer ’m eens zelf te maken!
![De 4 beste ijsscheppen](https://oxo-good-grips.nl/wp-content/uploads/De-4-beste-ijsscheppen-300x174.jpg)
De beste ijsscheppen
Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste ronde ijsbollen. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de tang.