Zelf pesto maken is makkelijk. De ingrediënten zijn heel simpel en je mag er altijd van afwijken. Zo kan jouw pesto dus nooit mislukken. Hooguit ‘anders’ smaken. Pesto maak je met groen, noten, kaas, knoflook, olie en citroen. That’s it.
Varieer met ingrediënten
Pesto is heerlijk op pizza, pasta of kip. Je kunt jouw gerecht er echt mee naar een hoger niveau tillen. En je kunt hem zelf krachtig of mild maken. En zonder zuivel of zonder noten wanneer je een allergie hebt. Zelfs de basilicum kun je vervangen door een andere mooie groente met een eigen bijzondere smaak.
Knoflook, citroen en olie
We raden aan om de knoflook, de citroen en de olie altijd toe te voegen. We raden olijfolie aan, maar je kunt ook voor een andere olie kiezen. Vervolgens varieer je met groen, noten en kaas. Zo maak je jouw eigen pesto.
Groen (basilicum)
In plaats van basilicum kun je andere kruiden of zelfs bladgroente gebruiken. Probeer het eens met peterselie (heeft een zachtere smaak en accentueert de smaak van de noten en de kaas), Rucola (voor een meer doordringende, gepeperde smaak), Broccoli (geeft een beetje meer vet en is bitter van smaak) of Worteltopjes (voor een lichte saus met wortelsmaak).
Met het duurzame keukengerei van OXO Good Grips maak je zelf pesto en andere heerlijke gerechten.
Pijnboompitten
Ook de klassieke pijnboompitten kun je vervangen. In goedkopere pesto’s in de supermarkt worden vaak cashewnoten gebruik. Maar probeer het ook eens met Amandelen (geeft een knapperige, boterachtige smaak), Walnoten (maakt het wat rauwer), Pecannoten (maakt het iets zoeter) of Pompoen- of Zonnebloemzaden (geeft een lichtere smaak).
Kaas (parmazaan)
Ook de Parmazaanse kaas kun je prima vervangen. Eigenlijk is iedere harde kaas er geschikt voor. Varieer ermee en proef zelf welke je lekker vindt.
Recept voor pesto
Dit is het klassieke pesto-recept voor 250 milliliter pesto.
- 2 grote handen groen (basilicum)
- 60 milliliter noten (pijnboompitten)
- Het sap uit 1 citroen
- 80 milliliter olie (olijfolie)
- 1 teentje knoflook
- Harde kaas (parmezaan)
- Zout en peper naar smaak
Zelf pesto maken gaat altijd goed. In dit recept beschrijven we zout en peper naar smaak. Maar natuurlijk voeg je alle ingrediënten naar smaak toe. Zo wordt jouw pesto uniek en smaakvol. En lukt hij altijd!
Keukengerei voor pesto
Interessant blog? Deel het online 🙂

Handige schoonmaaktips
Het huis voorzien van de wekelijkse schoonmaak. Het hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Met de juiste schoonmaakproducten kom je al een heel eind.

5 onmisbare baraccessoires
Thuis een cocktailavond organiseren met familie en vrienden is natuurlijk erg gezellig. Maar om je huis om te toveren tot een thuisbar, heb je natuurlijk

Keukengerei voor schaal- en schelpdieren
Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte keukengerei om

Bewaarbakjes voor koelkast, diepvries en magnetron
Ben je op zoek naar de perfecte bewaarbakjes voor in de koelkast, de diepvries of onderweg? Bakjes die ook gewoon in de magnetron kunnen? Dan

De 4 beste ijsscheppen
Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste ronde bollen ijs. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de

Sladressing bewaren
Sladressing bewaren en zelf sladressing maken. Dat doe je met de dressingshaker van OXO. Maar hoelang mag je een dressing in de koelkast bewaren? Dat