Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

zelf-pesto-maken

Zelf pesto maken

Zelf pesto maken is makkelijk. De ingrediënten zijn heel simpel en je mag er altijd van afwijken. Zo kan jouw pesto dus nooit mislukken. Hooguit ‘anders’ smaken. Pesto maak je met groen, noten, kaas, knoflook, olie en citroen. That’s it.

Varieer met ingrediënten

Pesto is heerlijk op pizza, pasta of kip. Je kunt jouw gerecht er echt mee naar een hoger niveau tillen. En je kunt hem zelf krachtig of mild maken. En zonder zuivel of zonder noten wanneer je een allergie hebt. Zelfs de basilicum kun je vervangen door een andere mooie groente met een eigen bijzondere smaak.

Knoflook, citroen en olie

We raden aan om de knoflook, de citroen en de olie altijd toe te voegen. We raden olijfolie aan, maar je kunt ook voor een andere olie kiezen. Vervolgens varieer je met groen, noten en kaas. Zo maak je jouw eigen pesto.

Groen (basilicum)

In plaats van basilicum kun je andere kruiden of zelfs bladgroente gebruiken. Probeer het eens met peterselie (heeft een zachtere smaak en accentueert de smaak van de noten en de kaas), Rucola (voor een meer doordringende, gepeperde smaak), Broccoli (geeft een beetje meer vet en is bitter van smaak) of Worteltopjes (voor een lichte saus met wortelsmaak).

Met het duurzame keukengerei van OXO Good Grips maak je zelf pesto en andere heerlijke gerechten.

Pijnboompitten

Ook de klassieke pijnboompitten kun je vervangen. In goedkopere pesto’s in de supermarkt worden vaak cashewnoten gebruik. Maar probeer het ook eens met Amandelen (geeft een knapperige, boterachtige smaak), Walnoten (maakt het wat rauwer), Pecannoten (maakt het iets zoeter) of Pompoen- of Zonnebloemzaden (geeft een lichtere smaak).

Kaas (parmazaan)

Ook de Parmazaanse kaas kun je prima vervangen. Eigenlijk is iedere harde kaas er geschikt voor. Varieer ermee en proef zelf welke je lekker vindt.

Recept voor pesto

Dit is het klassieke pesto-recept voor 250 milliliter pesto.

  • 2 grote handen groen (basilicum)
  • 60 milliliter noten (pijnboompitten)
  • Het sap uit 1 citroen
  • 80 milliliter olie (olijfolie)
  • 1 teentje knoflook
  • Harde kaas (parmezaan)
  • Zout en peper naar smaak

Zelf pesto maken gaat altijd goed. In dit recept beschrijven we zout en peper naar smaak. Maar natuurlijk voeg je alle ingrediënten naar smaak toe. Zo wordt jouw pesto uniek en smaakvol. En lukt hij altijd!

Interessant blog? Deel het online 🙂

Het aspergeseizoen is begonnen
Blog
Brechje

Het aspergeseizoen is begonnen

Het aspergeseizoen is begonnen. Dat betekent dat deze lekkere en gezonde groente weer verkrijgbaar is in de supermarkt, bij de groenteboer en op de markt.

Blog
hester

Hoe maak je een gepocheerd ei?

Zondagochtend. Je hebt een zware avond achter de rug en bent wakker geworden met een stevige kater. Je hebt de hele week hard gewerkt en

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

De handigste kook-, grill- en BBQ-tools
Blog
Brechje

Handige BBQ-accessoires

De handige producten van OXO zijn overal te vinden. Van je voorraadkasten tot het aanrecht en zelfs in de badkamer. In deze blog duiken we

Valentijnsrecepten voor de hele familie
Blog
Brechje

Valentijnsrecepten voor de hele familie

Valentijnsdag staat voor de deur. Wil je dit jaar wat anders geven dan een cadeau? Wij zetten een paar lekkere en makkelijke recepten op een rij. Om heerlijk van te genieten met je partner op 14 februari. Of met de hele familie.

Valentijnscadeau inspiratie
Blog
Brechje

Valentijnscadeau inspiratie

Nog geen idee wat je jouw Valentijn dit jaar wilt geven? OXO geeft je een flinke dosis inspiratie voor jouw Valantijnscadeau. Van kookcadeaus tot huishoudcadeaus en voor hem of voor haar.