✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

mangosnijder

Zo snij je een mango

De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht is hot.

Dit sappige stuk fruit, van oorsprong uit Oost-Azië, zit boordevol vitamines en mineralen. Zo is hij misschien ook wel het ultieme tussendoortje op werk. Het hoge vitamine A- gehalte in de mango draagt bij aan de zorg voor onze ogen. En de aanwezigheid van tryptofaan wordt omgezet naar het gelukshormoon serotonine. Ook versterkt de hoeveelheid vitamine K onze botten.

Maar, hoe bereid je jouw mango nou op de juiste manier op je werk, thuis of op de camping? Het snijden van de gezonde snack is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. Met de volgende tips snij jij je mango’s binnenkort als een pro!

De juiste mango

Voor je de mango bereid, is het belangrijk dat hij rijp is. Rijpe mango’s voelen een beetje zacht aan, net als avocado’s en perziken. En veren zacht terug na indrukken. Ook hebben rijpe mango’s een sterke, zoete en fruitige geur rond de steel.

Is je mango nog niet rijp, bewaar ‘m dan met wat bananen. Dit bevordert het rijpingsproces. Een zure, alcoholische geur is een teken dat de mango overrijp is.

En ben je niet zo’n fan van de standaard “supermarkt mango”? Bij steeds meer toko’s vind je de Pakistaanse mango. Deze is uitzonderlijk zoet en bevat geen draadjes, wat het snijden weer makkelijker maakt.

De egelmethode

Dan is het nu de kunst jouw mango zonder geknoei te bereiden en eten. Zet de mango rechtop, dus met de steel naar het plafond, en snij de twee zijkanten eraf. Neem de twee helften en snij een rasterpatroon in het vruchtvlees. Keer de schil nu binnenstebuiten om de blokjes wat los te maken. Elke helft mango is precies een egeltje. Snij de blokjes af en klaar is je oranje vriend.

De overgebleven pluizige pit bevat waarschijnlijk nog veel vruchtvlees. Het recht van de chef: dat deel mag jij eraf eten.

Mangosnijder 3-in-1

De OXO Mangosnijder 3-in-1 is een handig hulpmiddel voor jou als mangoliefhebber. Met de Mangosnijder kun je gemakkelijk snijden, de vrucht uit de schil nemen en scheppen.

Gebruik het gekartelde mes om te snijden. De unieke lepel aan de achterkant van het mes gebruik je om het fruit efficiënt van de schil te verwijderen. Met de mangosnijder hou je het proces makkelijk, snel en geheel in stijl.

Citruspers
2-in-1

Nog zo’n vrolijk, oranje hulpmiddel voor jouw vitamientjes is de 2-in-1 Citruspers. Afhankelijk van de vrucht kies je voor de grote of de kleine pers. Denk aan sinaasappels, limoenen, grapefruits en indirect is de citruspers voor heerlijke cocktails.

Prep Julienne-snijder

Met deze oranje dunschiller maak je perfecte juliënnestrookjes uit stevige fruit- en groentesoorten. Zo maak je gemakkelijk vrolijke fruitsliertjes om je cocktails te versieren. Of dunne groentesliertjes voor in je salades, als garnering en voor Aziatische recepten.

mangosnijder
Blog

Zo snij je een mango

De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht

Lees verder »
CHECKLIST-BBQ
Blog

BBQ Checklist

De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan

Lees verder »
Afwasborstel Houder
Blog

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Lees verder »