✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

snijplank

Tips voor het schoonhouden van jouw snijplank

Snijplanken gebruiken we vrijwel dagelijks. En je hebt vast weleens naar je snijplank gekeken en gedacht “is hij nog wel schoon?” Vooral na verloop van tijd, kunnen ze een bron van bacteriën zijn. Hoe hou je ze schoon? En wanneer zijn ze aan vervanging toe?

De juiste snijplank

Aan het gebruik van kunststof snijplanken in de keuken zitten veel voordelen: ze zijn relatief goedkoop, ze kunnen in de vaatwasser en ze zijn licht. Daarnaast zijn de OXO snijplanken ook gemaakt van BPA-vrij kunststof. En dus veilig voor jou en goed voor je messen.

Houten planken mogen niet in de vaatwasmachine en moet je ook regelmatig onderhouden met olie. Glazen snijplanken zijn af te raden, omdat je messen eerder bot worden op hard materiaal.

Bekijk onze grote en kleine snijplank en lees alle voordelen.

Set van 3 snijplanken

Wij adviseren je meerdere snijplanken te gebruiken. Gebruik er eentje alleen voor rauw vlees (rood), een voor vis (blauw) en een voor groenten (groen). Dit is een handige manier om kruisbesmetting te voorkomen. Met name de bacteriën na het snijden van kip en vlees die kunnen achterblijven op de snijplank, kunnen je gezondheid aantasten wanneer je hier vervolgens je groenten of brood op snijdt. Onze 3-delige snijplankenset is hier perfect voor. En zit qua formaat tussen de grote en kleine snijplank in.

Hou het lekker schoon

Na verloop van tijd komen er vlekken op je snijplank en in de sneden van het mes kunnen bacteriën gaan broeien. Onze snijplanken zijn gelukkig vaatwasmachinebestendig. En mocht je geen vaatwasser hebben; het schoonmaken van jouw snijhulpje is heel makkelijk. Binnen no time is-ie weer zo goed als nieuw. Wij hebben 3 manieren voor je op een rijtje gezet:

Citroenen
Gebruik citroenen om de vieze geur uit je snijplank te krijgen. Snijd een citroen open en wrijf met de opengesneden kant over de snijplank. Binnen een mum van tijd is de vieze geur verdwenen. Bij een snijplank van kunststof trekt een geur er minder snel in dan bij een houten snijplank.

Baking soda
Het is voor een miljoen dingen goed: baking soda. Scrub je snijplank af en toe met een theelepel baking soda. Dit zorgt ervoor dat je snijplank veel langer mooi blijft en dit verwijdert ook de meest kleine, hardnekkige vuiltjes. Spoel de plank daarna wel goed af met heet water.

Zout
Is je snijplank dof geworden of straalt die niet meer zo mooi? Dan is zout je beste vriend. Dit zorgt ervoor dat de plank wat lichter wordt en dat de kleur van je snijplank weer mooi helder is. Los wat zout op in water en drenk een theedoek in het zoute water. Gebruik de theedoek om de plank schoon te maken.

Vervanging

De OXO snijplanken zijn de beste die er zijn. Ze zijn duurzaam, niet poreus en zijn aan beide kanten te gebruiken. Hierdoor hebben ze een lange levensduur.

Zolang jouw snijplank glad is en makkelijk schoon wordt, is het in principe een goede snijplank. Wanneer je er veel op hebt gesneden en de plank vol diepe groeven zit, kun je beter een nieuwe kopen. Want in die groeven gaan bacteriën zitten en deze zijn lastig weg te krijgen.

aardbijen vers houden
Blog

Aardbeien bewaren

Het aardbeienseizoen is begonnen! Dit seizoen, uit de volle grond en dus niet uit de kas, loopt van juni tot september. De glanzend-rode rakkers smaken en

Lees verder »