✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

aardappelstamper

Aardappelstamper of pureepers

Stampen of persen? Wat levert nou de mooiste, gladste en beste aardappelpuree op? Wij deden de test en kwamen tot een bijzondere ontdekking. En we vonden een geweldig recept dat onze aardappelpuree niet alleen klontvrij, maar ook heel smaakvol maakte.

De beste aardappelstampers

Met iedere aardappelstamper kun je een perfecte aardappelpuree maken. Alleen met de één moet je zelf wat harder werken dan met de ander. En met de één moet je daarna je handen een tijdje onder het koude water houden en met de andere heb je nergens last van. Wil je met veel plezier een aardappelpuree maken? Kies dan een aardappelstamper die prettig in de hand ligt.

Hier moet je op letten

Met een aardappelstamper doe je 2 dingen. Je houdt hem vast en je zet kracht om te stampen. De aardappelstamper moet zo gevormd zijn, dat je gemakkelijk veel kracht kunt zetten. Daarnaast moet hij prettig in de hand liggen om te voorkomen dat je na het stampen je rood aangelopen handen onder het koude water moet houden. De aardappelstamper zelf moet vooral de aardappels fijn maken. Fijnmazigheid en stevigheid zijn daarom ook belangrijke eigenschappen van een goede aardappelstamper.

3 verschillende uitvoeringen

In onze OXO Good Grips Shop hebben wij 3 verschillende aardappelstampers op voorraad. En een erg goede pureepers, maar daar komen we later op. Eerst de stampers maar eens vergelijken.

1. OXO Nylon Aardappelstamper

We beginnen met de eenvoudigste aardappelstamper. Deze is van nylon en heeft uiteraard een handvat van santoptrene. Hierdoor houdt hij comfortabel vast. Deze nylon aardappelstamper is stevig, hittebestendig, veilig voor de anti-aanbaklaag en dankzij de ovale vorm stamp je er gemakkelijk mee langs de ronde randen van de pan.

Prijs: €8,95

2. OXO Aardappelstamper

Dit is de standaard aardappelstamper. Hij heeft een stevige RVS kop, die nooit buigt als je de nog net iets te harde aardappels aan het pureren bent. Het handvat is van santoptrene en is zacht, comfortabel en anti-slip.

Prijs: €13,95

3. OXO Aardappelstamper met horizontale greep

Dit is onze favoriet. Hij kwam als best uit onze test. Waarom? Omdat je er dankzij het horizontale handvat heel veel kracht op kunt zetten. Zonder dat het je veel kracht kost. De aardappelstamper doet het werkt. Daarnaast is het stampblad heel fijnmazig, waardoor de puree mooi glad wordt. Dankzij de oval vorm stamp je er gemakkelijk mee langs de ronde randen van de pan. Nadelen zijn er natuurlijk ook, want deze aardappelstamper past door zijn vorm niet zo goed in je besteklade. Maar elders in de keukenkast vind je er vast een plekje voor.

Prijs: €17,95

Pureren of stampen?

Met een pureepers knijp je de aardappels als het ware fijn. Chefkoks gebruiken de pers graag, omdat hij een veel fijner resultaat geeft. Toch merkten we in onze test dat we eigenlijk niet zonder de stamper kunnen. Want voordat je de aardappels in de pureepers doet voor de finishing touch, wil je het zware werk alvast gedaan hebben. Daarom adviseren we om de pureepers altijd te gebruiken in combinatie met een aardappelstamper. En dit mag ook de eenvoudige OXO Nylon Aardappelstamper zijn. Want het fijnmaken doe je met de pureepers. Dus een fijnmazige aardappelstamper heb je niet nodig.

OXO Pureepers

De Pureepers van OXO Good Grips heeft een gepatenteerd 3-in-1 systeem. Met gemak draai je aan de ring om de stand van de pureepers te wijzigen. Je begint grof, dan draai je naar medium om te eindigen bij fijn. Met deze pureepers maak je pas echt mooie, zachte en klontvrije aardappelpuree.

Prijs: €44,95

aardappelpuree

Recept voor de beste aardappelpuree ooit

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 200 milliliter volle melk
  • 100 gram roomboter
  • 2 eidooiers
  • zout
  • peper (bij voorkeur witte)
  • nootmuskaat
  • eventueel kerrie

Laat de ongeschilde aardappelen in de oven op wat zout garen. Na het garen pel je de aardappels en stamp je ze met de aardappelstamper. Voeg de roomboter, eidooiers en melk toe en stamp de aardappelen nogmaals. Schep vervolgens de klonterige puree in de pureepers. Start met de grofste stand en werk langzaam naar de fijnste stand toe. Als de puree naar wens is, maak je hem op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Wij voegden ook een klein beetje kerrie toe. Dit is vooral lekker als je de aardappelpuree gebruikt voor een stamppot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *