✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

aardbijen vers houden

Aardbeien bewaren

Het aardbeienseizoen is begonnen! Dit seizoen, uit de volle grond en dus niet uit de kas, loopt van juni tot september. De glanzend-rode rakkers smaken en ruiken heerlijk zoet. En dit wil je natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. Maar aardbeien zijn teer en beginnen vrij snel te schimmelen. In dit blog vertellen we je hoe je, heel simpel, de bewaartijd verlengt.

Waarom gooien we zoveel producten weg?

Wist je dat we ongeveer 25% van de verse groenten en fruit na aankoop weggooien? Wanneer we verse groenten en fruit mee naar huis nemen, bewaren we dit meestal in een plastic zakje of in de (plastic) verpakking. Hierdoor worden bijvoorbeeld jouw heerlijke aardbeien al heel snel slecht. Er zijn 3 factoren die meespelen: ethyleengas (rijpingsgas), verkeerde luchtcirculatie en ongecontroleerde vochtigheid.

Groenten en fruit geven ethyleengas af. Het blootstellen van producten aan ethyleengas versnelt het rijpingsproces, waardoor het overrijp en slecht wordt. En wanneer producten tegen de zijkant van boxen, zakjes of groentelades liggen, dan hoopt vocht zich op wat verrotting veroorzaakt. Ook hebben groenten en fruit een perfecte vochtbalans nodig om knapperig te blijven en bederf te voorkomen.

Zo hou je jouw aardbeien veel langer vers

  • Doe jouw vers gekochte aardbeien met de kroontjes er nog aan in een kom
  • Doe er 1 deel gewone azijn en 8 delen koud water bij. Laat de aardbeien daar enkele minuten in liggen, zodat eventuele sporen en bacteriën onschadelijk gemaakt worden
  • Laat ze uitlekken in het OXO RVS Vergiet
  • Spoel ze onder de kraan met koud water – zo hoef je niet bang te zijn dat je aardbeien straks naar azijn gaan smaken
  • Doe de aardbeien in een OXO Slacentrifuge. Zwier ze droog. Of laat ze gewoon goed drogen in het vergiet
  • Bewaar de aardbeien in de OXO Greensaver in de koelkast

OXO Greensavers

Verspil minder en bespaar meer! Het OXO Greensaver systeem verlengt het leven van jouw lekkere aarbeiden. Onze vershoudboxen bevatten geactiveerde koolstoffilters en vangen en absorberen ethyleengas. Zo vertragen ze het verouderproces en houden ze jouw aardbeien langer fris. De filters zijn gemaakt van kokosnootschil. Waardoor ze veilig, natuurlijk en niet giftig zijn. Ook tilt het mandje de inhoud licht op, los van de boxwanden. Dit bevordert de luchtcirculatie en gaat verrotting tegen.

De ventilatieschuif op iedere Greensaver kun je open- of dichtschuiven. Zo behoud je het optimale vochtigheidsniveau voor verschillende soorten groenten en fruit en blijven ze fris en knapperig.
En een handig overzicht onder de ventilatieschuif toont voor de meest voorkomende fruit- en groentesoorten of je de ventilatieopening moet openen of sluiten.

OXO Aardbei- ontkroner

Aarbeien zijn heerlijk op een beschuitje of gewoon als fruitsnack tussendoor. En ze zijn natuurlijk super gezond. Ook het kroontje! Dit smaakt een beetje naar spinazie en is ook heel gezond.

Ontkroon jij jouw aardbeien liever voor je ze opeet en wil je zoveel mogelijk aardbei overhouden? Wij hebben de oplossing. Met de OXO Aardbeiontkroner verwijder je heel eenvoudig de kroontjes van de aardbeien. De ontkroner bedien je met één hand. Het RVS uiteinde hapt gemakkelijk het kroontje uit de aardbei en de zachte handgreep absorbeert de druk. Perfect wanneer je aardbeienjam wilt maken en een heleboel aardbeien moet ontkronen.

OXO Prep & Go Fruitbakje met vergiet

Zodra de temperatuur stijgt en het zonnetje zich laat zien, komen de picknick kriebels. Geniet van een heerlijke picknick in het park, op het strand of op de camping. Gezellig met vrienden, je partner of lekker alleen met een goed boek. Een goedgevulde voorraad proviand mee vol picknick gerechten, plus gekoelde drankjes, een mooi kleed en bestek en servies voor onderweg. Dan kan het grote genieten beginnen! Maar hoe neem je jouw verse, ontkroonde aardbeien nu het beste mee? Het OXO Fruitbakje met vergiet is perfect om gewassen fruit en fruitstukjes mee te nemen. Gewassen aardbeien en bessen hou je dankzij het vergiet uit hun eigen vocht. Ook zijn de bakjes lekvrij. Dus ook als hij op zijn kant in je tas zit, hoef je niet bang te zijn dat water of ander vocht in je tas loopt.

De Prep & Go snackbakjes zijn een fantastisch alternatief voor wegwerpplastic. Ze zijn zeer duurzaam en multi-functioneel. Er zijn bakjes voor sandwiches, lunch, salades, snacks, restjes, fruit, en meer. Met deze bakjes draag je een klein steentje bij aan een beter milieu.

aardbijen vers houden
Blog

Aardbeien bewaren

Het aardbeienseizoen is begonnen! Dit seizoen, uit de volle grond en dus niet uit de kas, loopt van juni tot september. De glanzend-rode rakkers smaken en

Lees verder »