✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

CHECKLIST-BBQ

BBQ Checklist

De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan alleen een boodschappenlijst voor jouw gezellige barbecue met vrienden of familie. Die met OXO Good Grips echt niet meer kan mislukken.

Zo doe je iets bijzonders

Verzin iets bijzonders om de barbecue onvergetelijk te maken. Versier de tuin met ballonnen en doe in iedere ballon een briefje. Bijvoorbeeld met een gerecht erop. Als één van je gasten die ballon kapot prikt, maak jij dat gerecht voor hem.

Of vraag iedereen een rood shirt aan te doen. Dat schept een band. Kies een thema, bijvoorbeeld spek. Of bloemen. En maak alle gerechten met spek of een (eetbare) bloem. Een ouderwetse surf bbq kan natuurlijk ook, waarbij je de hele avond muziek van The Beachboys draait.

Met een sterk thema heeft iedereen het over 3 jaar nog steeds over jouw BBQ.

Vlees, vis en groente

Een grote vleesbarbecue met saté, worsten en drumsticks (voorgekookte kippenpoten) is best een beetje van vroeger. Anno vandaag kiezen we voor afwisseling. Met mooie vleesgerechten, vis en gegrilde groenten. Je kunt ook in aluminiumfolie verpakte aardappels poffen, door ze in de kolen te leggen.

Kipspiesjes, hamburgers, spek, karbonade, zalmfilet, gamba’s, maiskolven, groene asperges, courgette, paprika en ananas zijn heerlijk op de barbecue.

Bijgerechten

Naast de mooie gerechten die je op de BBQ maakt, is het ook leuk om wat bijgerechten te hebben. Maak een bijzondere salade met de OXO Spiraalsnijder. Regel wat stokbrood en smeersels. En een schaal met heerlijk fruit.

Desert (onmisbaar)

Een BBQ dooft vaak langzaam uit. Een voor een vertrekken de gasten. En blijkbaar is het dan klaar. Met een mooi dessert geef je een spetterend einde aan de BBQ. Iedereen weet dat het eten afgelopen is. En dat er natuurlijk nog lang kan worden geborreld. Haal bij de ijssalon een bak met verschillende smaken ijs. En serveer dit in combinatie van heerlijk fruit.

Hoeveel moet je inkopen?

Per persoon eet je 4 gerechten (stukjes vlees, vis, groente). En per uur drinkt een gemiddeld persoon 3 drankjes. Voor 4 personen kun je uitgaan van 400 gram vlees, 200 gram vis, 600 gram salade, 400 gram groente en fruit.

Het draait om meer dan eten alleen

Een BBQ draait om gezelligheid. Daarom hebben we in deze BBQ-Checklist ook ruimte ingeruimd voor non-food.

Natuurlijk heb je een BBQ nodig. Met kooltjes, briketten en aanmaakblokjes. Maar je kunt ook heel goed barbecuen op gas of elektriciteit. De OXO Serveertang is ook onmisbaar bij een goede barbecue.

Gezelligheid creeer je aan een lange tafel. Voorzien van tafelkleed en een kandelaar met kaarsen. Of een snoer met gekleurde lichtjes.

En natuurlijk gebruik je echt servies. Plastic bordjes laten jouw gerechten gewoon minder goed smaken. Dan maar even afwassen na afloop. Er zijn vast genoeg gasten die je willen helpen.

Lijstje voor de boodschappen

 • Vlees, Vis, Groente en Fruit
 • Fris, limonade, bier en wijn
 • Salade, brood en smeersels
 • IJs
 • Serveertang, Spatel, Bakkwast, Borstel en een Spiraalsnijder
 • Kooltjes, briketten, aanmaakblokjes, lucifers (of een gasfles)
 • Lange tafel met stoelen of krukjes
 • Kaarsen of gekleurde lampjes
 • Ballonnen en slingers
 • Emmer met ijswater om de drankjes koel te houden
 • Echte borden, bestek, schaaltjes en glazen

Koffie als afsluiter

Een gezellige afsluiting van de barbecue is samen koffie zetten. Een pan water laat je op de laatste krachten van de barbecue warm worden. 80 graden is al genoeg om koffie te kunnen zetten. Laat de koffie ouderwets doorlopen en  het wordt een heerlijk bakkie.

ijskoffie maken
Blog

IJskoffie maken

Met warme dagen is het ontzettend lekker om ijskoffie te drinken. Bestel jij graag een ijskoffie buiten de deur? Probeer ’m eens zelf te maken!

Lees verder »