Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

Bijzondere BBQ-recepten

Bijzondere BBQ-recepten om je vrienden en familie te verrassen met eens iets anders dan hamburgers en worstjes. Wat dacht je van Franse ui Vidalia, gegrilde brie met jam en toast of oesters van de BBQ? Deze zomer kun je echt uitpakken met deze bijzondere BBQ-recepten. En natuurlijk maak je het klaar met de BBQ-accessoires van OXO. Voorzien van een fijne greep en gemaakt van geborsteld RVS.

Franse ui Vidalia

Een Vidalia ui staat bekend om zijn zoete smaak. Perfect om te grillen op de BBQ. Dit heb je nodig om het recept te maken:

  • 1 middelgrote Vidalia ui per persoon
  • 1 runderbouillon blokje per ui
  • 1 eetlepel boter per ui

Zo maak je het klaar

Heb je alle ingrediënten in huis gehaald? Dan is het eerst tijd om je BBQ aan te steken en de gasten te voorzien van een lekker drankje. Zet ook alvast wat stokbrood op tafel. 

Zo maak je de Franse ui Vidalia klaar:

  • Snijd iedere Vidalia net niet helemaal doormidden, zodat de twee helften nog steeds met elkaar verbonden zijn. Draai de ui 90 graden en herhaal het nog een keer. Je kunt hiervoor ook een appeldeler gebruiken om de ui in 8 gelijke partjes te snijden.
  • Zet elke Vidalia op een vierkant aluminiumfolie dat groot genoeg is om de hele ui in te wikkelen. Doe een bouillonblokje en een klontje boter in het midden van elke ui. Breng de zijkanten van het folie omhoog en wikkel de ui in, laat een kleine ruimte opening voor het stoom.
  • Leg de pakketjes 40 minuten op middelhoog vuur, of tot de ui vanbinnen zacht wordt. Geef iedereen een ui, eetsmakelijk!

Gegrilde brie met jam en toast

Het klinkt misschien een beetje gek. Maar brie met jam op een toastje is hartstikke lekker. Je combineert namelijk iets hartigs met iets zoets. Dit heb je nodig om het gerecht te maken:

  • Eén stuk brie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Jam naar keuze
  • Sneetjes geroosterd stokbrood van de BBQ

Zo maak je het klaar

  • Zet eerst de BBQ aan tot middelhoog vuur
  • Bestrijk de korst van de brie rondom met olijfolie
  • Grill de brie 3 tot 5 minuten aan de zijkant van de grill. Niet direct boven de kolen want dan verwarmt de kaas te snel.
  • Draai de brie om en grill hem nogmaals 3 tot 5 minuten. Wanneer je de brie hebt omgedraaid kun je hem al insmeren met je favoriete jam maar dit mag ook achteraf.
  • Haal de brie van de grill en serveer het geheel met jam en toastjes. Eetsmakelijk!

Met de duurzame BBQ-accessoires van OXO Good Grips wordt iedere BBQ een succes.

Oesters van de BBQ

Niet iedereen houdt van rauwe oesters. Sommige mensen vinden het heerlijk met een beetje peper, tabasco of citroen. Andere mensen vinden het net een hap slootwater. Wist je dat je oesters ook op de BBQ kunt doen? Dan worden ze net iets steviger en smaken ze minder naar zeewater. Dit heb je nodig:

  • 6 verse oesters per persoon,  4 als de oesters groot zijn
  • 1 citroen, in partjes gesneden

Zo maak je de oesters klaar

  • Verwarm de BBQ tot middelhoog vuur.
  • Boen de oesters.
  • Leg de oesters met platte kant naar beneden op de grill. Grill de oesters gedurende 5 tot 10 minuten, totdat de schelpen opengaan.
  • Als elke oester opengaat, haal je hem van de grill en trek je de bovenste schaal eraf.
  • Serveer met partjes citroen.

Interessant blog? Deel het online 🙂

Ceasarsalade maken
Blog
Brechje

Ceasarsalade maken

Een ceasarsalade maken. Bijvoorbeeld als sidedish tijdens een diner met vrienden. En de leftovers neem je de volgende dag mee naar je werk. Wij hebben

Sladressing bewaren
Blog
Brechje

Sladressing bewaren

Sladressing bewaren en zelf sladressing maken. Dat doe je met de dressingshaker van OXO. Maar hoelang mag je een dressing in de koelkast bewaren? Dat

Inpaklijst voor de camping
Blog
Brechje

Inpaklijst voor de camping

Wanneer je gaat kamperen moet je vaak aan een heleboel dingen denken. Heb je alle reisdocumenten, rijbewijzen wanneer je met de auto gaat en natuurlijk

De drie beste ijsscheppen
Blog
Brechje

De 3 beste ijsscheppen

Een bolletje ijs scheppen? Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste bollen ijs. Met één druk op de knop laat je de bol

Blog
Brechje

Bijzondere BBQ-recepten

Bijzondere BBQ-recepten om je vrienden en familie te verrassen met eens iets anders dan hamburgers en worstjes. Wat dacht je van Franse ui Vidalia, gegrilde

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren via PostNL

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met DHL