Een ceasarsalade maken. Bijvoorbeeld als sidedish tijdens een diner met vrienden. En de leftovers neem je de volgende dag mee naar je werk. Wij hebben een heerlijk recept gevonden om zelf een ceasarsalade te maken. Inclusief een heerlijke dressing speciaal voor ceasarsalades. Benieuwd naar het recept? Lees gauw verder.
Romeinse sla
Als je een ceasarsalade maakt voor 4 – 6 personen was en snijd je één krop Romeinse Sla. Snij de sla in stukken of maak de salade met bladeren. Doe de sla in een vergiet en was het af onder de kraan. Vervolgens droog je de sla met een slacentrifuge. Met de slacentrifuge van OXO was en droog je de sla door het uitneembare mandje.
Knapperige crroutons
Croutons mogen natuurlijk niet ontbreken in een ceasarsalade. Om de croutons te maken bestrijk je vier sneetjes zuurdesem- of boerenbrood aan beide kanten met olijfolie. Doe dit met behulp van een bakkwast. En bestrooi je ze met een beetje zeezout.
Vervolgens bak je het brood aan beide kanten goudbruin. Haal het brood uit de pan, laat het afkoelen en scheur het vervolgens in kleine stukjes of snij het in blokjes.

Parmezaanse kaas
Super lekker bij een ceasarsalade is wat Parmezaanse kaas. Je raspt dit gemakkelijk met de blokrasp. De hoeveelheid Parmezaanse kaas is helemaal naar eigen smaak. Wij vinden het lekker om de kaas als laatste over de salade te doen maar je kunt dit ook doen wanneer de croutons in de salade gaan.
Met het fijne keukengerei van OXO Good Grips maak je lekkerste gerechten voor thuis en onderweg.
Groente voor wat kleur
Een klassieke ceasarsalade is Romeinse sla, croutons, geraspte Parmezaanse kaas, kip en een dressing. Maar wat meer kleur en smaak toevoegen aan je salade is natuurlijk altijd lekker en gezond. Je kunt bijvoorbeeld tomaatjes, komkommer of een gekookt eitje aan je ceasarsalade. Of doe er eens een gesneden avocado in.

Maak een dressing
Er zijn twee manieren om je ceasarsalade op te dienen. Je kunt de Romeinse sla is stukjes snijden en deze husselen met de andere ingrediënten. Of je laat de bladeren heel en legt deze op een bord. Vervolgens leg je de overige ingrediënten in het midden. Wat je ook verzint een heerlijke dressing kan natuurlijk niet ontbreken.
Hieronder vind je het recept voor een heerlijke ceasarslade dressing.
Dit heb je nodig
- 1 citroen
- 2 middelgrote eieren
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels dijonmosterd
- 2 theelepels kristalsuiker
- 6 ansjovisfilets in olijfolie
- 200 milliliter olijfolie
- Parmezaanse kaas
- Dressingshaker
- Eierscheider
Zo maak je de dressing
- Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de dressingshaker. Pers ook de citroenvrucht uit. Scheid het eigeel van het eiwit, doe het eigeel in de dressingshaker. Shake dit alvast goed door elkaar.
- Als de eerste ingrediënten zijn gemixt doe je gesneden knoflook, dijonmosters, kristalsuiker, olijfolie en Parmezaanse kaas in de dressingshaker. Wanneer de dressing te dik blijft kun je er nog een beetje water of citroensap aan toevoegen.
- Breng de dressing op smaak met peper.
Maak de salade af
Voeg gegrilde kipfilet toe aan je salade. Of bak zelf kipfilet. Verdeel de dressing over de salades en serveer de salade. Eetsmakelijk! Wil je liever een andere dressing over de ceasarsalade doen? Bekijk de recepten in deze blog dan eens
Caesarsalade maken
Interessant blog? Deel het online 🙂

Originele Vaderdagcadeaus
Op Vaderdag mag je je vader in het zonnetje zetten. En misschien tijdens het ontbijt een mooi cadeau overhandigen. Is jouw vader een echte kookfanaat?

Badkameraccessoires zonder boren
In je mooie tegels boren om iets in de badkamer op te hangen. Dat is zonde, vind je ook niet? Gelukkig zijn er heel veel

Handige BBQ-accessoires
De handige producten van OXO zijn overal te vinden. Van je voorraadkasten tot het aanrecht en zelfs in de badkamer. In deze blog duiken we

Voorraadbussen voor kruiden en specerijen
Tijdens het koken doe je vaak naast peper en zout ook andere kruiden en specerijen door je gerecht. En in ieder gerecht gaan andere ingrediënten.

Recept voor Moederdag
Ben je nog op zoek naar een lekker recept voor het moederdagontbijt? Dan hebben wij misschien wel het recept dat je zoekt! Verras je moeder

Het aspergeseizoen is begonnen
Het aspergeseizoen is begonnen. Dat betekent dat deze lekkere en gezonde groente weer verkrijgbaar is in de supermarkt, bij de groenteboer en op de markt.