✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

rvs koken

De voordelen van RVS

Er is geen enkel ander merk dat zo goed nadenkt over zijn producten als OXO Good Grips. Zo bieden we steeds meer roestvrijstalen producten aan. Ook wel RVS genoemd. Deze hebben tal van voordelen en zijn daarom een verstandige keuze. Maar wat zijn de praktische en gezondheidsvoordelen van RVS?

Hygiënisch

Roestvrijstaal is een zeer hygiënisch materiaal. Zo zijn bijvoorbeeld professionele keukens vaak van RVS. En dit is niet zonder reden. Bacteriën voelen zich helemaal niet thuis op RVS. Op het dichte oppervlak kunnen ze zich namelijk niet vestigen. Zelfs na veelvuldig reinigen blijft het oppervlak glad. En bacteriën kunnen er geen geschikte ondergrond vinden.

De zogenaamde passieve laag van roestvrijstaal voorkomt ook dat ionen het materiaal verlaten. De ionen van het chroom-nikkel oppervlak hebben een antibacteriële werking. Zij voorkomen de vorming van ziektekiemen door de cellen van bacteriën te vernietigen. Super hygiënisch dus!

Gemakkelijk schoon te houden

Door dit dichte, gladde oppervlak is RVS makkelijk schoon te maken en schoon te houden. Bovendien reageert materiaal niet op de gebruikelijke reinigings- of ontsmettingsmiddelen. Jouw RVS producten blijven dus onbeschadigd. Zelfs zuren zoals citroenzuur kunnen het materiaal niet aantasten. Ook mag het gewoon in de vaatwasser. 

Daarbij ga je RVS niet ‘ruiken’. Denk maar eens aan die plastic drinkflesjes. Vaak gaan deze flink stinken als je ze meermalen hebt gebruikt. Na gebruik van RVS drinkflessen zit je niet met vieze smaken of geuren opgescheept. En dit heeft weer als fijne bijkomstigheid dat het geen invloed heeft op de smaak van je voedsel.

Gezondheid

Roestvrijstalen producten zijn relatief goed voor de gezondheid. Het materiaal RVS is niet schadelijk of giftig en het lekt geen chemicaliën, zelfs niet als het product beschadigd raakt of in contact komt met hete vloeistoffen. Temperaturen tot 900 graden hebben geen invloed op het materiaal. Roestvrijstaal is zelfs bestand tegen temperatuurschommelingen van 800 graden.

RVS is bovendien een slechte warmtegeleider en daarom perfect voor in de keuken.

Duurzaam

RVS-producten hebben een aanzienlijk langere levensduur dan bijvoorbeeld plastic en zijn ze daarnaast relatief gezien onderhoudsvrij. Materiaal van RVS is een stuk sterker dan de gemiddelde plastic materialen, dus je hoeft ze niet zo vaak te vervangen. Het roest niet en het scheurt niet. 
Daarbij is RVS goed recyclebaar. Dit materiaal is dan ook een goede keuze als je belang hecht aan een gezond en beter milieu.

RVS en OXO

We kunnen dus wel stellen dat RVS producten een must zijn voor de voedingsmiddelenindustrie. Combineer dit met onze visie en je hebt de beste producten in huis: “Ieder product is doordacht om voor de gebruiker zo handig mogelijk te zijn. En ieder product is universeel ontwikkeld, dus bruikbaar voor iedereen. Voor jong en oud, man en vrouw, linkshandig en rechtshandig, dik en dun, met en zonder handicap. OXO Keukenproducten en Schoonmaakartikelen zijn echt handig voor iedereen”. 

aardbijen vers houden
Blog

Aardbeien bewaren

Het aardbeienseizoen is begonnen! Dit seizoen, uit de volle grond en dus niet uit de kas, loopt van juni tot september. De glanzend-rode rakkers smaken en

Lees verder »