Om de gegratineerde aardappelen te snijden gebruiken we de OXO Handmandoline. Hiermee snijden we supersnel perfecte even dikke aardappelschijfjes. Deze mandoline heeft 3 standen, waarmee u zelfde ideale dikte bepaalt. Sinds kort verkopen we ook de Grote OXO Handmandoline met maar liefst 7 standen.
Ingrediënten
- 2 kilo aardappels, dun geschild en gesneden met de mandoline (ongeveer 3,5 millimeter dik)
- 4 teentjes knoflook
- 500 gram geraspte jonge kaas
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 500 milliliter slagroom
- 1 theelepel zout
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel gedroogde tijm
- Recept voor gegratineerde aardappelen
Zo maak je gegratineerde aardappelen
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Week de aardappelschijfjes na het schillen en snijdenongeveer 15 minuten in koud water.
- Laat ze daarna goed uitlekken
- Rooster de ongepelde knoflookteentjes ongeveer 15 minutenin een koekenpan. Haal de knoflook daarna uit depan en laat ze afkoelen.
- Schil de knoflooktenen en druk ze door de knoflookpers.
- Meng de knoflook in een maatbeker met de slagroom.
- Verwarm de room gedurende 2 minuten in de magnetron.
- Roer het zout, peper en tijm erdoorheen
- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes gelijkmatig overde bodem van de ovenschaal.
- Bestrooi het met de helft van de jongekaas en de helft van van de Parmezaanse kaas
- Giet de helft van het slagroom-knoflook mengsel over deaardappelen en kaas
- Herhaal deze stappen om een tweede laag te creëren
- Bak gedurende 1 uur de gegratineerde aardappelen onafgedekt inde oven
- De aardappelen zijn gaar als u er gemakkelijk met een vork in kunt prikken
Eet smakelijk!
Mandolines
Interessant blog? Deel het online 🙂
Tips voor het schoonhouden van jouw snijplank
Snijplanken gebruiken we vrijwel dagelijks. En je hebt vast weleens naar je snijplank gekeken en gedacht “is hij nog wel schoon?” Vooral na verloop van
Zo snij je een mango
De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht
Tips voor een geordende en schone keuken
Het is lente en met de warmere temperaturen borrelen de schoonmaakkriebels op. Maar waar komt dit toch vandaan? Vroeger begon de échte grote schoonmaak als
Het beste droogrek voor waterflessen
Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom
BBQ Checklist
De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan
Afwasborstelhouder
Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken