Winkelwagentje

Officieel dealer

Gratis verzenden vanaf €30,-

Gratis retourneren

gootsteen-schoonmaken-borstels-header

Gootsteen schoonmaken

Hoe vaak maak jij je gootsteen schoon? De gootsteen kan heel vies worden, zelfs nog meer dan sommige plekken in de badkamer. Je zou denken dat de gootsteen zichzelf schoonmaakt tijdens de afwas. Maar vanwege de natte omgeving kunnen bacteriën zich gemakkelijk vermenigvuldigen. Om dit te voorkomen en eten veilig te houden, moet je je gootsteen 1 keer per week schoonmaken, meer kan natuurlijk ook.

gootsteen-schoonmaken-organizer-borstels

Hoe maak je een gootsteen goed schoon?

Zorg dat de gootsteen leeg is. Pak een spons, warm water en zeep. Scrub de binnenkant met een borstel. OXO heeft een mooie reinigingsborstel perfect voor dit! Zo scrub je alle voedselresten en viezigheid makkelijk weg. Gaat het moeilijker dan gedacht? OXO heeft ook nog een schrobborstel. Perfect voor het moeilijke werk en het beschermt jouw knokkels tijdens het schrobben. Een beetje zuiveringszout werkt ook, het haalt nog de laatste lastige weg zonder de gootsteen te beschadigen. Als je klaar bent spoel de gootsteen om met heet water. Nu kan je een desinfecterende spray gebruiken of je kan er zelf 1 maken. Maak een 50/50 mix van azijn en water met een paar druppels van essentiële olie. Deze oplossing is perfect voor snijplanken, aanrechten en gootstenen.

En de rest?

Nu dat de gootsteen schoon is, is het tijd voor de rest. Zoals de kraan en het handvat, dit kan je met dezelfde methode doen. Voor de kleinere plekken en hoeken hebben we onze keukenreiningset detail en onze diepreinigende borstelset. Vergeet ook niet om achter de kraan schoon te maken. Dat is waar zeep en andere resten zich verzamelen. 

Alle borstels kan je makkelijk opbergen met onze gootsteenorganizers. Van RVS of kunststof. Ook kun je hier andere dingen in kwijt zoals sponsjes. Ook deze gootsteenorganizers moet je goed schoon maken, dit kan met zelfde methode van boven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren via PostNL

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met DHL