Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

groentesnijder

Groentesnijders

Groentesnijders zijn er voor puur gemak in de keuken. Want eigenlijk kun je alles met een mes snijden, maar vaak gaat het sneller, makkelijker en veiliger met een groentesnijder. De groentesnijders zijn er in veel verschillende vormen en OXO Good Grips heeft er een flink assortiment in. Van een groentehakker om vooral ui te snipperen tot een uitgebreide mandoline waarmee je elke vorm kunt snijden. In dit artikel geven we je een kijkje in de wereld van de groentesnijders.

1. Een heel gewoon mes

Als je groente snijdt, pak je natuurlijk het juiste mes uit je messenset. Het koksmes gebruik je voor bijna alle soorten groenten. Het tomatenmesje voor… inderdaad, tomaten. En het schilmes pak je niet alleen om mee te schillen, maar ook om de bladeren van de bloemkool te verwijderen, aardappels te halveren, etc. Een goed scherp mes is een must voor iedere kok. OXO biedt een complete messenset die compleet anders is dan de messenset die je van de grote messenmerken gewend bent. De messenset van OXO is superscherp en ook erg licht in gewicht. En hij beschikt over een zeer royaal en comfortabel handvat. Daar kun je uren mee blijven snijden.

OXO Groentehakker

2. De groentehakker

Met de groentehakker, hak je en snipper je groente. Dit verschilt wezenlijk met de groentesnijder, waarmee je mooie blokjes snijdt. Het hakken zet je in gang door op de grote zachte knop te duwen. De messen gaan hierdoor omlaag, draaien een stukje en hakken in bijvoorbeeld de ui of de knoflook. De veer zorgt ervoor dat hij direct weer omhoog komt. Klaar voor de volgende hakbeweging. Doordat de messen steeds een stukje draaien hakt hij steeds op een andere plek door de groente, noten of vruchten. Op die manier snipper je in no time een ui in duizend kleine stukjes.

OXO Groentesnijder

3. De groentesnijder

Met de groentesnijder duw je de ui, paddenstoel of paprika in één beweging door een matrix aan messen. Het resultaat is perfect gelijke vierkante stukjes groente. Die je direct in de pan kunt gooien. Als je dit met een mes doet, worden ze nooit zo mooi gelijk vierkant en ben je er veel langer mee bezig. Wij vinden de groentesnijder vooral handig voor als je niet zoveel kracht in je handen hebt, of bijvoorbeeld reumatisch bent. Want met één duw op de klep van de groentesnijder snij je meteen een halve ui in stukjes. Die kunnen zo de pan in.

OXO Spiraalsnijder OXO Spiraalsnijder 3-in-1 OXO Spiraalsnijder Pro

4. De spiraalsnijder

Met de spiraalsnijder komen we in de categorie culinaire creaties. Want waar het mes, de groentehakker en de groentesnijder vooral praktisch zijn, is de spiraalsnijder bedoeld om leuke en bijzondere vormen te maken. Vormen die je met een mes niet zomaar voor elkaar krijgt. Met de groenteslierten die uit de spiraalsnijder komen maak je courgette spaghetti, groentenoodles en creatieve garneringen. En kinderen vinden deze leuke sliertjes geweldig. Opeens eten ze groenten.

OXO SpiraalsnijderOXO Spiraalsnijder 3-in-1OXO Spiraalsnijder Pro

OXO Mandoline Pro

5. De mandoline

Met de mandoline gaan we nog een stapje verder in het maken van culinaire creaties. Een mandoline is veelzijdig en hierdoor geweldig om in je keuken te hebben staan. Afhankelijk van je eigen ambitieniveau kies je voor een gewone handmandoline, een wat geavanceerdere mandoline of een echte Chef’s Mandoline Pro. Een mandoline snijdt niet alleen groenten, fruit en aardappels. Je kunt er ook juliennerepen mee maken. En gegolfde plakken. Maar de grootste plus van een mandoline is toch wel dat alle plakken, repen en stroken altijd even dik zijn.

OXO Snijgeleider OXO Druif- en Tomaatsnijder

Handige hulpmiddelen

Naast al die handige groentesnijders is het natuurlijk ook altijd prettig om met hulpmiddelen te werken. Dit begint met een royale, functionele snijplank. En bijvoorbeeld een snijgeleider. Die kun je vullen met kleine, gladde tomaten, olijven, druiven of noem maar op. Je haalt het mes er doorheen en alles is perfect doormidden gesneden. Speciaal voor de kleine snoeptomaten hebben we trouwens ook de tomaat- en druivensnijder. Deze snijhulp heeft een ingebouwd mes en is hierdoor nog handiger.

De wereld van de groentesnijders

We hopen dat je met dit artikel kennis hebt kunnen maken met de wereld van de groentesnijders. Zo zie je maar, er is meer dan alleen een messenset op het keukenblad. Er is een hele wereld aan hulpmiddelen om je het snijden van groenten maar zo makkelijk mogelijk te maken. Zeker als je wat minder kracht in je handen hebt, niet zo lang een mes vast kunt houden of gewoon een veilige of snelle manier zoekt om heel precies groente te snijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *