✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Hoe werkt de OXO Greensaver

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur. En de investering heb je snel terugverdiend met heerlijk vers en knapperig voedsel. De OXO GreenSaver helpt voorkomen dat je groente en fruit begint te rotten.

Let op: Op de afbeelding zie je een Amerikaanse koelkast. Dan lijken de Greensavers klein, maar dat zijn ze niet. Dus controleer even de afmetingen voordat je er een aanschaft.

Waarom begint groente te rotten?

Het rotten van groente en fruit heeft 3 redenen. 

  1. De belangrijkste reden is ethyleen (of etheen). Dit is een rijpingsgas dat door groente en fruit zelf geproduceerd wordt.
  2. Daarnaast is onvoldoende luchtcirculatie funest voor jouw groene waren. Als de groente tegen de zijkant van de groentelade ligt, kan de lucht onvoldoende circuleren en hoopt vocht zich op tussen de lade en het product. Dit veroorzaakt rotting.
  3. Tenslotte is de luchtvochtigheid van invloed op de conditie van je groente of fruit.
Redenen waarom groente en fruit rotten

OXO heeft de oplossing

De OXO GreenSaver is de oplossing die afrekent met rottende groenten. Het complete systeem werkt samen om jouw groente en fruit in topconditie te houden.

Hoe werkt de OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver houdt je groente en fruit in 3 stappen vers, knapperig en lang houdbaar. 

  1. Het absorbeert het rijpingsgas ethyleen (of etheen)
  2. Het zorgt voor goede luchtcirculatie
  3. En het regelt de luchtvochtigheid.

1. Activated Carbon Filter

Het Activated Carbon Filter is een volledig veilig, niet giftig, natuurlijk en milieuvriendelijk koolstoffilter van kokosschil. Dit filter absorbeert ethyleen/etheen, zodat dit rijpingsgas de versheid van jouw groente en fruit niet kan beïnvloeden. Dit filter gaat 3 maanden mee. Daarna is het verzadigd en dien je het te vervangen. Een handig datumschuifje geeft aan wanneer het filter aan vervanging toe is.

2. Hangende mand

Iedere GreenSaver is uitgerust met een hangende mand die ook als vergiet gebruikt kan worden. Deze mand voorkomt dat je waren tegen de wanden aan liggen. Op die manier blijft de luchtcirculatie in de GreenSaver vershoudboxen voldoende om vochtophopingen te voorkomen. En een vochtvrije ruimte bevordert de houdbaarheid van je groente en fruit.

3. Ventilatie

De OXO GreenSavers zijn uitgerust met een ventilatieschuifje. Hiermee kun je de luchtvochtigheid in de vershoudbox regelen. Op dit schuifje staat van de meest voorkomende groente- en fruitsoorten of de schuif open of dicht moet staan. De perfecte luchtvochtigheid is voor iedere soort weer anders. Als vuistregel kun je het volgende aanhouden:

  • Gesloten voor bladgroenten
  • Geopend voor fruit en stevige groenten
  • Gesloten voor gesneden groenten en fruit

 

3 praktische formaten OXO GreenSavers

De OXO GreenSaver Vershoudboxen zijn verkrijgbaar in 3 afmetingen.

1,5 liter
GreenSaver 1,5 liter voor kleine groente en fruit, zoals bessen, druiven en erwten.

4,0 liter
GreenSaver 4 liter voor middelgroot fruit en groenten, zoals sla, broccoli en appels.

4,7 liter
GreenSaver 4,7 liter voor lang fruit en groenten, zoals komkommer, wortel en selderij.

Afwasborstel Houder
Blog

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Lees verder »
Een schone werkplek
Blog

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Lees verder »
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *