✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Siliconen keukengerei kopen

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is het zacht met een fijne greep, maakt het de anti-aanbaklaag in je pan niet kapot en is het hitttebestendig tot 288 °C. De greep van het siliconen keukengerei is ook van siliconen gemaakt, daardoor kun je het keukengerei gewoon op de rand van de pan laten rusten zonder dat het smelt of warm wordt. In deze blog vertellen we je meer over siliconen, het siliconen keukengerei van OXO, andere producten van siliconen en natuurlijk waarom wij fan zijn.

Wat zijn siliconen?

Bij OXO gebruiken ze in heel veel producten siliconen. Siliconen zitten in de keukenhulpen, spatels, omeletspatel en zelfs in ovenwanten en pannenlappen. Maar waarom wordt er gekozen voor siliconen in keukengerei? Laten we beginnen bij de vraag, wat zijn siliconen?

Siliconen is een rubberachtig en onbreekbaar materiaal. Het bestaat uit silicium, koolstof en zuurstof. Het grote voordeel is dat siliconen hittebestendig, zacht en veilig zijn. Siliconen kunnen tegen temperaturen die tussen de  min 80ºC en plus 200ºC liggen. Fopspenen en vaak ook bakspullen zijn gemaakt van siliconen.

Snel schoon

Siliconen zijn makkelijk schoon te maken. Je kunt het siliconen keukengerei afwassen, uitkoken of in de vaatwasser doen. Siliconen keukengerei kan dankzij het materiaal moeilijk bacteriën opnemen. Hierdoor hoef je na het koken niet uren in keuken te staan om alles schoon te krijgen. Na een lange werkdag kun je snel de vaatwasser inruimen en lekker op de bank uitrusten.

Duurzaam keukengerei

Keukengerei dat gemaakt is van siliconen is super duurzaam. De siliconen spatels breken niet zomaar doormidden. Het materiaal is namelijk een beetje flexibel. Door de buigzaamheid breekt het niet en als je het uitrekt gaat het gewoon weer terug in zijn originele staat.

Hittebestendig

Daarnaast kunnen siliconen tegen temperaturen die tussen de  min 80ºC en plus 200ºC liggen. Dit maakt dat keukenhulpen fijn werken in de keuken waneer je door hete pannen moet roeren. Wanneer je de siliconen keukenhulpen op de rand van de pan laat rusten zal deze niet warm worden of smelten. Super handig!

Fijne, zachte greep

Koken en bakken is soms een hele klus. Dan is het fijn als je met keukengerei werkt die zijn voorzien van een fijne, zachte greep. Met het siliconen keukengerei van OXO heb je deze fijne, zachte greep. Het zachte materiaal ligt fijn in de hand zodat je kunt koken zonder dat je last krijgt van je handen.

OXO siliconen keukenhulpen

OXO heeft naast de siliconen keukenhulpen meer producten  die gemaakt zijn van siliconen. Die net zo’n zachte greep hebben, je anti-aanbaklaag niet beschadigen en hittebestendig zijn. En natuurlijk zijn ook deze keukenhulpen onbreekbaar.

Ovenwanten en pannenlappen

De ovenwanten en pannenlappen van OXO hebben een siliconen buitenkant. Siliconen is hittebestendig dus je handen branden aan een hete oven of schaal is verleden tijd. Ovenwanten kunnen na verloop van tijd een beetje vies worden. Deze ovenwanten kun je gewoon met een nat doekje afdoen of je kunt ze in de wasmachine doen. De zachte, stoffen binnenkant zit extra comfortabel. En dankzij het langere model beschermmen de ovenwanten ook je polsen.

Bakspatels

Naast de ovenwanten en pannenlappen hebben we ook bakspatels gemaakt van siliconen. Dankzij de aangename greep en het fijne materiaal is de bakspatel ideaal als je gaat bakken met kinderen. Door de vrolijke rode kleur is de bakspatel een feestje om in de keukenla te hebben.

Siliconen keukengerei

Interessant blog? Deel het online 🙂

oxo droogrek waterfles
Blog
Anne Groen

Het beste droogrek voor waterflessen

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom

CHECKLIST-BBQ
Blog
OXO Good Grips Shop

BBQ Checklist

De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.