Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Siliconen keukengerei kopen

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is het zacht met een fijne greep, maakt het de anti-aanbaklaag in je pan niet kapot en is het hitttebestendig tot 288 °C. De greep van het siliconen keukengerei is ook van siliconen gemaakt, daardoor kun je het keukengerei gewoon op de rand van de pan laten rusten zonder dat het smelt of warm wordt. In deze blog vertellen we je meer over siliconen, het siliconen keukengerei van OXO, andere producten van siliconen en natuurlijk waarom wij fan zijn.

Wat zijn siliconen?

Bij OXO gebruiken ze in heel veel producten siliconen. Siliconen zitten in de keukenhulpen, spatels, omeletspatel en zelfs in ovenwanten en pannenlappen. Maar waarom wordt er gekozen voor siliconen in keukengerei? Laten we beginnen bij de vraag, wat zijn siliconen?

Siliconen is een rubberachtig en onbreekbaar materiaal. Het bestaat uit silicium, koolstof en zuurstof. Het grote voordeel is dat siliconen hittebestendig, zacht en veilig zijn. Siliconen kunnen tegen temperaturen die tussen de  min 80ºC en plus 200ºC liggen. Fopspenen en vaak ook bakspullen zijn gemaakt van siliconen.

Snel schoon

Siliconen zijn makkelijk schoon te maken. Je kunt het siliconen keukengerei afwassen, uitkoken of in de vaatwasser doen. Siliconen keukengerei kan dankzij het materiaal moeilijk bacteriën opnemen. Hierdoor hoef je na het koken niet uren in keuken te staan om alles schoon te krijgen. Na een lange werkdag kun je snel de vaatwasser inruimen en lekker op de bank uitrusten.

Duurzaam keukengerei

Keukengerei dat gemaakt is van siliconen is super duurzaam. De siliconen spatels breken niet zomaar doormidden. Het materiaal is namelijk een beetje flexibel. Door de buigzaamheid breekt het niet en als je het uitrekt gaat het gewoon weer terug in zijn originele staat.

Hittebestendig

Daarnaast kunnen siliconen tegen temperaturen die tussen de  min 80ºC en plus 200ºC liggen. Dit maakt dat keukenhulpen fijn werken in de keuken waneer je door hete pannen moet roeren. Wanneer je de siliconen keukenhulpen op de rand van de pan laat rusten zal deze niet warm worden of smelten. Super handig!

Fijne, zachte greep

Koken en bakken is soms een hele klus. Dan is het fijn als je met keukengerei werkt die zijn voorzien van een fijne, zachte greep. Met het siliconen keukengerei van OXO heb je deze fijne, zachte greep. Het zachte materiaal ligt fijn in de hand zodat je kunt koken zonder dat je last krijgt van je handen.

OXO siliconen keukenhulpen

OXO heeft naast de siliconen keukenhulpen meer producten  die gemaakt zijn van siliconen. Die net zo’n zachte greep hebben, je anti-aanbaklaag niet beschadigen en hittebestendig zijn. En natuurlijk zijn ook deze keukenhulpen onbreekbaar.

Ovenwanten en pannenlappen

De ovenwanten en pannenlappen van OXO hebben een siliconen buitenkant. Siliconen is hittebestendig dus je handen branden aan een hete oven of schaal is verleden tijd. Ovenwanten kunnen na verloop van tijd een beetje vies worden. Deze ovenwanten kun je gewoon met een nat doekje afdoen of je kunt ze in de wasmachine doen. De zachte, stoffen binnenkant zit extra comfortabel. En dankzij het langere model beschermmen de ovenwanten ook je polsen.

Bakspatels

Naast de ovenwanten en pannenlappen hebben we ook bakspatels gemaakt van siliconen. Dankzij de aangename greep en het fijne materiaal is de bakspatel ideaal als je gaat bakken met kinderen. Door de vrolijke rode kleur is de bakspatel een feestje om in de keukenla te hebben.

Siliconen keukengerei

Interessant blog? Deel het online 🙂

Een lekker appeltaartrecept
Blog
OXO Good Grips Shop

Een lekker appeltaartrecept

Er gaat niks boven het maken van een lekkere appeltaart. Denk alleen al aan de heerlijke geur wanneer je bezig bent… Appeltaart is echt een

sinterklaascadeaus
Blog
Chris van Marion

Sinterklaascadeaus

Koopgids met de 10 populairste sinterklaascadeaus waar je echt iets aan hebt. Dit is de Top 10 OXO-producten voor de feestdagen.

Gember schillen, snijden en bewaren
Blog
Brechje

Gember schillen, snijden en bewaren

Gember is een heerlijke toevoeging in kerstkoekjes of verse roerbakgerechten. Er zijn potjes en poeders verkrijgbaar met gember extract, maar er gaat niets boven de

Zelf gezonde chips maken
Blog
Brechje

Zelf gezonde chips maken

Zelf gezonde chips maken van groente is lekkerder en gezonder dan normale chips. Het kost wel wat tijd maar dan heb je ook een heerlijk

De beste knoflookpers
Blog
Brechje

De beste knoflookpers

Een teentje knoflook in je gerecht is heerlijk. Het persen van de knoflook helaas vaak wat minder. Met de OXO Knoflookpers is je knoflook binnen

oxo-good-grips honden- en kattenvoer bewaren
Blog
sanne

Honden- en kattenvoer bewaren

De OXO POP Containers kunnen naast pasta, bloem en nootjes nog veel meer bewaren. Zo kan je ze uitstekend gebruiken voor het bewaren van honden-